Gyvas skydas. Kraupus Rusijos šarvuočių „apsaugos būdas“ (Video)  ()

Kareiviai išsibėgioja į visas puses.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo tinklaraščių autoriai yra pasibaisėję savo pačių šalies armijos taktika Ukrainos fronte. Pagal ją pėstininkai važiuoja šarvuotomis transporto priemonėmis iki pozicijos fronto linijoje, o po to išlipa iš transporto priemonės ir vykdo atakas.

Internete paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip 98-osios gvardijos oro desanto divizijos daliniai šią taktiką taiko Časiv Jaro, esančio į rytus nuo Bachmuto, apylinkėse. 

Jame matyti, kaip apie 25 rusų kareiviai kaip gyvas skydas važiuoja ant tanko šonų, po to tankas arba užvažiuoja ant minos, arba į jį yra pataikoma, todėl pėstininkai greitai nušoka nuo tanko ir pasklinda po atvirą vietovę, neturėdami jokios priedangos ar apsaugos.

Vienas rusų karo tinklaraštininkas šią „apsaugos” taktiką pavadino „absoliučiai beprotiška“, tačiau vėliau kitas tinklaraštininkas pakomentavo, kad tai labiau atskleidžia ne puolimo taktiką, o faktą, kad tam tikruose fronto sektoriuose rusams trūksta šarvuotosios technikos.

Dar vienas tinklaraštininkas pakomentavo, kad šarvuotosios technikos sumažėjo dėl ukrainiečių atakų, ypač Avdijivkos, Donecko ir Chersono rajonuose, todėl Rusijos armija turi tenkintis turima likusia technika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(2)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()