„Galingas tik ant popieriaus.“ Kas netikėto nutiko Rusijos Su-35  ()

Užsienio valstybės jau pradėjo peržiūrėti naikintuvų Su-35 įsigijimo planus, atsižvelgdamos į dviprasmiškus rezultatus mūšio lauke.


Su-35
Su-35
© Alan Wilson (CC BY-SA 2.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sukhoi_Su-35S_Flanker-E_01_black_%288581957507%29.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-11 „Galingas tik ant popieriaus.“ Kas netikėto nutiko Rusijos Su-35  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos orlaivių gamintojai, kurdami naują naikintuvą Su-35, ketino neatsilikti nuo JAV ir Kinijos konkurentų. Ir nors „ant popieriaus“ lėktuvas atrodo galingas, praktiškai jo kovinės galimybės palieka daug abejonių. „Army Recognition“ išsamiai apžvelgė Rusijos naikintuvų panaudojimą kare Ukrainoje.

Rusijos karo pramonė pozicionuoja Su-35 kaip „4++ kartos“ naikintuvą. Palyginimui, Su-35 galima palyginti su amerikietišku F-15EX „Eagle II“, kuris taip pat laikomas 4++ kartos naiktinuvu. Kai kurie ekspertai netgi lygina jį su amerikietišku F-35, tačiau toks palyginimas nėra visiškai teisingas, nes Su-35 oro kovose tikriausiai nusileidžia F-35.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmanieji „Xiaomi“ ventiliatoriai, prie telefonų jungiamos termo kameros, įspūdingi monukuliarai ir kt. (Video)
2193 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

2) „INFIRAY T2S+“ - prie išmanaus telefono jungiama šiluminio vaizdo kamera

3) „FNIRSI NVS-20“ - įspūdingi 4K monokuliarai

4) „KuKirin G2 MAX“ - 1000W, 48V 20Ah el. paspirtukas su sėdyne

5) „FunWater“ - pripučia SUP irklentė

6) „SmartMi Standing Fan 2S“ - belaidis išmanusis ventiliatorius

Išsamiau

Su-35 turi naujos kartos radarų sistemas ir modernizuotus variklius. Lėktuvas gali atlikti įvairias kovines oro atakas, antžemines atakas ir smūgius į jūros taikinius. Be to, Su-35 gali numušti taikinius dideliais atstumais.

Rusijos naikintuvas gali būti ginkluotas įvairios galios FAB aviacinėmis bombomis, raketomis oras-oras, oras-žemė ir priešlaivinėmis raketomis, taip pat 30 mm GŠ-30-1 pabūklu.

Orlaivis gali pasiekti maksimalų 2,5 macho greitį, o skrydžio nuotolis – 3600 km.

Specialistai pažymi, kad išskirtinė Su-35 savybė yra pasyvus matricos radaras „Ibris-E“, leidžiantis Su-35 matyti taikinius dideliais atstumais. Be to, daugybė naikintuvo jutiklių, integruotų į modernią valdymo sistemą, suteikia Su-35 pilotui precedento neturintį situacijos suvokimą.

 

Su-35 kovinės galimybės buvo išbandytos per karo veiksmus Ukrainoje. Pasak kelių šaltinių, rezultatai toli gražu nebuvo įspūdingi.

Praėjusių metų lapkritį Ukrainos kariuomenė numušė penkis Su-35, o 2024-ųjų pradžioje sunaikino dar du orlaivius. Net orlaivio gamintojas pripažino, kad Su-35 kovinėmis sąlygomis neparodė laukiamų rezultatų.

Atsižvelgiant į šiuos nuostolius, Rusijos pajėgos buvo priverstos koreguoti Su-35 naudojimo taktiką. Rusai daugiausia dėmesio skyrė ilgo nuotolio smūgiams prieš Ukrainos taikinius.

 

Nepaisant iškilusių problemų, nuomonė, kad Su-35 yra visiškai nesėkmingas lėktuvas, yra gerokai perdėta. Jis yra 4 ir 5 kartos technologijų hibridas, todėl jis yra gana unikalus, nors ir sunkiai gaminamas bei eksploatuojamas. Tačiau, atsižvelgiant į pranešimus apie nepatenkinamus orlaivio rezultatus kovinėmis sąlygomis, daugelis šalių pradėjo peržiūrėti savo planus jį įsigyti.

Dėl to Rusijos karo pramonė pradėjo nutraukti Su-35 serijos naikintuvų gamybą, daugiau dėmesio skirdama Su-57.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()