„Per 22 metus aš nemačiau nieko panašaus.“ Tai buvo „Patriot“. Numuštas brangiausias rusų taikinys (Video)  ()

JAV patvirtino, kad Ukraina tam panaudojo „Patriot“.


„Beriev A-50“
„Beriev A-50“
© Maxim Maksimov, CC BY-SA 3.0 GFDL 1.2 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Beriev_A-50,_2011-08-13.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-11 „Per 22 metus aš nemačiau nieko panašaus.“ Tai buvo „Patriot“. Numuštas brangiausias rusų taikinys (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas aukšto rango JAV armijos karininkas patvirtino, kad 2024 m. sausį Ukraina panaudojo amerikiečių tiekiamas žemė-oras raketų sistemas „Patriot“, kad numuštų rusišką išankstinio perspėjimo ir valdymo orlaivį „Beriev A-50“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmanieji „Xiaomi“ ventiliatoriai, prie telefonų jungiamos termo kameros, įspūdingi monukuliarai ir kt. (Video)
2219 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

2) „INFIRAY T2S+“ - prie išmanaus telefono jungiama šiluminio vaizdo kamera

3) „FNIRSI NVS-20“ - įspūdingi 4K monokuliarai

4) „KuKirin G2 MAX“ - 1000W, 48V 20Ah el. paspirtukas su sėdyne

5) „FunWater“ - pripučia SUP irklentė

6) „SmartMi Standing Fan 2S“ - belaidis išmanusis ventiliatorius

Išsamiau

JAV pulkininkė Rosanna Clemente, 10-osios armijos oro ir priešraketinės gynybos vadovybės štabo viršininko padėjėja, pareiškė, kad Ukrainos „Patriot“ sistemos naudojamos įvairiems tikslams, kai kurios saugo fiksuotas vietas, o kitos yra labai mobilios, pranešė „NewsWeek“.

„Ukrainiečiai tai daro su itin mobiliomis „Patriot“ sistemomis, kurias padovanojo vokiečiai, nes jos visos sumontuotos ant sunkvežimių“, – praėjusį mėnesį vykusiame „Fires Symposoium“ renginyje atskleidė ji, pridurdama, kad Ukraina pasinaudojo tokia taktika „numušant pirmą A-50 C2 lėktuvą dar sausio mėn.“

 

Orlaiviui A-50 stebint situaciją rajone, Ukrainos priešlėktuvinės komandos naudojo mobiliąją „SAMbush“ taktiką, kuri apima greitą raketų sistemos dislokavimą netoli fronto ir nukreipimą į priešo lėktuvą, kad jį numuštų.

 

R. Clemente pabrėžė istorinį šio smūgio pobūdį ir pareiškė: „Aš nemačiau [nieko panašaus] per 22 darbo oro ir priešraketinėje gynyboje metus“.

A-50 numušimas buvo pirmas kartas, kai Ukraina sėkmingai sunaikino tokį vertingą Rusijos turtą su pažangia „Patriot“ sistema.

Po mėnesio Ukraina sunaikino antrąjį Rusijos radiolokacinį lėktuvą A-50, naudodama modifikuotą pasenusią S-200 SAM sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(115)
(4)
(111)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()