[ŽT] Vaisiai, galintys sukelti vėžį ir nevaisingumą - medikų įspėjimas  ()

Mokslininkai perspėjo apie pavojų valgant tam tikrus vaisius, išanalizavę jų daugiau nei 36 tūkstančius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „The Daily Mail“.

Padidėjęs pavojus, susijęs su pesticidų buvimu, išryškina realią šių cheminių medžiagų keliamą grėsmę. Tyrimai rodo, kad pesticidai gali sukelti įvairias mirtinas ligas, įskaitant vėžį, Parkinsono ligą, diabetą ir kai kuriais atvejais prisidėti prie nutukimo ir nevaisingumo.

Braškės užtikrintai pirmavo tarp vaisių, kuriuose yra pavojingų medžiagų. 70 % tirtų mėginių rasta kenksmingų junginių. Toliau pavojingų vaisių sąraše buvo nektarinai, obuoliai ir persikai, taip pat prisotinti pavojingų priemaišų.

Taip pat verta paminėti, kad kriaušėse, vyšniose ir vynuogėse pesticidų kiekis mažesnis, tačiau juos reikia vartoti atsargiai, atsižvelgiant į galimą riziką. Šiuo laikotarpiu svarbu būti atidiems renkantis produktus ir teikti pirmenybę ekologiškiems variantams, kad būtų sumažintas kenksmingų cheminių medžiagų poveikis organizmui.

 

Pesticidai yra cheminės medžiagos, naudojamos augalams apsaugoti nuo kenkėjų. Tačiau jų naudojimas yra susijęs su rimtomis pasekmėmis žmonių sveikatai. Šios medžiagos gali turėti neigiamą poveikį organizmui, sukelti įvairias ligas, tokias kaip vėžys, nervų sistemos sutrikimai, endokrininiai sutrikimai ir daug daugiau. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(13)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: