Stebinantis jaunystės eliksyras: labai lengvai prieinama medžiaga gerokai prailgino pelių gyvenimą  ()

Pirmą kartą mokslininkų bandymai, aiškinantis, ar vitaminai gali padėti vidiniams žinduolių organams atkurti ląsteles, buvo sėkmingi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Federalinės Lozanos politechnikos mokyklos mokslininkai kurį laiką peles maitino B3 vitaminu. Po bandymų pasirodė, kad šis vitaminas turi teigiamą poveikį kamieninėms ląstelėms.

„Newsweek“ rašo, kad tyrimo rezultatai skelbiami žurnale „Science“.

Tikimasi, kad ši medžiaga ilgainiui bus naudojama gydant daug degeneracinių ligų – ji padeda atsinaujinti gyvybiškai svarbiems organams bei raumenims, pastiprinti jų veiklą, kuri su amžiumi vis prastėja.

„Mes davėme B3 vitamino 700 dienų amžiaus pelėms, kurios net gyvenimo laboratorijos sąlygomis laikomos senomis. Pelės, gavusios šių vitaminų, gyveno ilgiau nei jų negavusios“, – sakė vienas tyrimo autorių Dongryeol Ryu. Ši B vitamino forma dar nėra moksliškai išbandyta su žmonėmis, tačiau žinoma, kad šio elemento tikrai galima rasti kai kuriuose multivitaminuose.

Mokslininkai tvirtino, kad kol kas dar apie jaunimo eliksyrą dar negalima kalbėti, nes reikia atlikti daugiau tyrimų. Be to, jie turi įsitikinti, ar šis vitaminas nesukelia ląstelių patologijų, pavyzdžiui, nepaskatina vėžio atsiradimo.

Tyrimo vadovas Johanas Auwerx tvirtino, kad šiuo tyrimu itin stipriai pasistūmėta kūną nykti priverčiančių ligų, tokių kaip raumenų distrofija, gydymo srityje.

„Mes nekalbame apie pašalinių medžiagų įvedimą į organizmą. Medžiaga, kuri tikriausiai gali būti vartojama su maistu, skatina paties organizmo gebėjimą atstatyti save ir savo ląsteles“, – tvirtino J. Auwerxas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(54)
(5)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: