Trakų rajone oš TNT miškas  (2)

Praėjusį šeštadienį tarptautinės skubių verslo siuntų bendrovės „TNT Lietuva“ darbuotojai Trakų rajone, Ropėjų girininkijoje, pasodino apie 3 tūkst. pušelių. Šia iniciatyva stengtasi neutralizuoti praėjusiais metais bendrovės automobilių į aplinką išskirtą CO2 kiekį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal Jungtinių Tautų ir TNT Aplinkosaugos programos parengtą skaičiuoklę, norėdama kompensuoti aplinkai padarytą žalą „TNT Lietuva“ šiemet turėjo pasodinti bent 125 medžius. „Suprantame, kad mūsų, kaip ir viso transporto sektoriaus, veikla yra susijusi su aplinkos tarša. Dėl to imamės visų įmanomų priemonių, kad neigiamas mūsų poveikis aplinkai būtų kuo mažesnis, o jei įmanoma – ir visiškai neutralizuotas. Su bendrovės darbuotojais norime po savęs palikti tokią aplinką, kurioje būtų gera gyventi mūsų vaikams ir anūkams. Labai tikimės, kad sodinukai prigis ir po 50 metų su naująja karta galėsime klausytis TNT sodintų pušų ošimo“, – kalbėjo „TNT Lietuva“ vadovas Aivaras Sebeckis. Pušys visiškai užauga tik per 100 metų. 50 arų plote atsodintu mišku girininkijos darbuotojų padedama bendrovė žada rūpintis ir toliau – jį stebės ir rūpinsis augančiais medžiais. „Palyginus su kitomis, Ropėjų girininkijoje dėl medienos kasmet iškertama daugiausia medžių visoje Lietuvoje, todėl daugiausia ir želdoma. Atsodinti mišką po iškirtimo būtina kuo operatyviau – laikas, kada galima sodinti pušis yra labai trumpas. Todėl esame dėkingi „TNT Lietuva“ – jų pagalba mums išties labai pravertė atsodinant mišką“, – sakė Ropėjų girininkas Kęstutis Mikulskas. „TNT Lietuva“ vadovo teigimu, aplinkos saugojimas turėtų tapti savotiška kiekvienos įmonės filosofija. „TNT – kol kas dar viena iš nedaugelio pasaulio bendrovių, išsikėlusi sau tikslą ne tik kalbėti apie ekologiją ir aplinkosaugą, bet ir vykdyti konkrečius su tuo susijusius projektus. „Planet Me“ – daug veiklų apimanti kompanijos iniciatyva, susijusi su orą teršiančios žmogaus veiklos prevencija. Stengiamės tapti pirmąja transporto bendrove pasaulyje, kurios veikla neišskirtų šalutinių produktų ir neterštų aplinkos“, – tikina „TNT Lietuva“ vadovas. Šio tikslo siekiama nuoseklia, konkrečiais darbais ir skaičiavimais pagrįsta veikla. „TNT Lietuva“ jau 2006 metais įdiegė Aplinkosaugos vadybos sistemą (ISO 14001:2004), kurią nuolat analizuoja ir tobulina. 2007 m. sudaryta ir kasmet atnaujinama Aplinkosaugos programa, kurios pagrindas – darbuotojų švietimas ir nuolatinis gamtos išteklių vartojimo mažinimas. Jau dabar „TNT Lietuva“ naudoja tik 100 proc. perdirbtą popierių, elektros energiją taupančias lemputes, sąskaitos siunčiamos ir priimamos elektroniniu būdu. Bendrovės automobiliai yra tik naujesni nei 4 metų, ir tik tų modelių, kurie mažiausiai teršia aplinką. 2008 m. „TNT Lietuva“ Nacionaliniuose atsakingo verslo apdovanojimuose pripažinta metų aplinkosaugos įmone tarp užsienio kapitalo bendrovių.

2010 m.  „TNT Lietuva“ Aplinkosaugos programoje numatyta 15 proc. (palyginus su 2009 m. kiekiu, tekusiu vienam darbuotojui) sumažinti elektros energijos vartojimą (kwh), 5 proc. (lyginant su 2009 m. kiekiu, tekusiu vienai siuntai) – popieriaus, ir priduoti makulatūrai 80 proc. pirkto popieriaus, taip pat 3 proc. (100 km lyginant su 2009 m. kiekiu) sumažinti kuro suvartojimą.

Apie Ropėjų girininkiją

Ropėjų girininkijos, priklausančios Trakų miškų urėdijai, teritorijoje yra 5 845 ha miškų, iš jų valstybinės reikšmės – 3 545 ha. Valstybinių miškų, rezervuotų nuosavybės teisių atstatymui, ir privačių miškų – 2 300 ha. Kasmetinė miško kirtimų biržė, lyginant su kitomis girininkijomis, čia didžiausia – apie 16 300 ktm medienos, todėl čia ir daugiausia želdoma miškų – 45 ha. Ropėjų girininkijoje vyrauja pušynai.

Apie „TNT Lietuva“

Tarptautinė skubių verslo siuntų bendrovė „TNT Lietuva“ turi padalinius Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. „TNT Lietuva“ siūlo visas dokumentų, siuntinių bei krovinių pervežimo paslaugas ir naudoja įvairius siuntų gabenimo būdus. Siuntos pristatomos ir surenkamos kiekvieną darbo dieną į ir iš bet kurios Lietuvos vietos. „TNT Lietuva“ priklauso TNT skubių siuntų gabenimo padaliniui „TNT Express“.

Apie TNT

Viena iš pasaulyje pirmaujančių pašto ir skubių verslo siuntų gabenimo kompanijų TNT teikia paslaugas daugiau nei 200 pasaulio šalių. TNT sudaro pašto paslaugų padalinys „TNT Post“ ir skubių siuntų gabenimo padalinys „TNT Express“, valdantis daugiau nei 26 tūkstančius autotransporto priemonių, 48 lėktuvus ir plačiausią siuntų pristatymo tinklą Europoje.

TNT yra socialiai atsakinga kompanija, sudariusi bendradarbiavimo sutartis su Jungtinių Tautų Pasaulio maisto (WFP) bei Aplinkosaugos programomis, kad padėtų įveikti pasaulines bado ir taršos problemas.  2009 m. TNT trečius metus iš eilės išlaikė lyderio poziciją „Dow Jones“ darnios plėtros indekso (Dow Jones Sustainability Index, DJSI) sąraše.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: