Kaip išsirinkti ausines: patirtį lemiantys skirtumai  ()

Šiuolaikiniam žmogui ausinės yra vienas būtiniausių prietaisų, nulemiančių malonias muzikos, filmų ar tinklalaidžių klausymosi patirtis. Priklausomai nuo ausinių naudojimo paskirties – darbui, kasdieniniam naudojimui, muzikos klausymuisi, kompiuteriniams žaidimams, sportui – skiriasi ne tik jų tipai ar struktūra, bet ir garso kokybė. Taigi į ką atkreipti dėmesį perkant naujas ausines?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbant apie naujų ausinių įsigijimą, pasirinkimas gali būti didžiulis, tad reikėtų atsižvelgti bent į keletą veiksnių – ausinių tipą, garso kokybę, triukšmo izoliaciją, baterijos veikimo laiką ir įkrovimo greitį, patogumą bei kainą.

Ausinių tipas pagal gyvenimo būdą

Ausinės yra skirstomos į keturis tipus – su lankeliu, tvirtinamas už ausų, standartines ausines be lankelio ir įstatomas į ausis, tad renkantis naujas ausines būtina apgalvoti jų naudojimo paskirtį bei savo gyvenimo būdą.

Ausinės su lankeliu yra vienas patogiausių variantų, nes dengia visą ausį ir užtikrina ne tik garso kokybę, bet ir triukšmo izoliaciją. Vienas didesnių tokių ausinių trūkumas yra jų dydis. Tuo tarpu į ausis įstatomos ausinės yra mažos, lengvos, sukurtos taip, kad tilptų į ausies landą, yra patogios naudoti aktyvų gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. Jos, kaip ir standartinės ausinės be lankelio, yra kompaktiškos, patogios ir skirtos kasdieniniam naudojimui, tačiau tokio tipo ausinės ne visada užtikrins aukščiausią garso kokybę.

[Vokietija] Už mažiausią kainą langų valymo robotas su APP - paskutiniai vienetai! (Video, „LIECTROUX WS-1080“)
3997 2

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Ribotas kiekis

Puiki kokybė

Išsamiau

Dar vienas tipas – ausinės su tvirtinimu už ausų. Paprastai jos yra mažesnės ir lengvesnės nei ausinės su lankeliu, pasižymi gera garso kokybe, gali būti naudojamos aktyviam poilsiui, sportui, darbui bei kasdieniniam naudojimui, tačiau nėra itin patogios.

Populiarumo viršūnėje – belaidės ausinės

Kitas aspektas, kurį vertėtų apsvarstyti, yra tai, ar norite laidinių ar belaidžių ausinių. Laidinių ausinių pranašumas yra tai, kad jų niekada nereikia įkrauti, tačiau tai ne visada yra patogiausias variantas dėl kabančio laido, kuris gali trukdyti ir tam tikrais atvejais apriboti judesius. Be to, laidines ausines šiandien prijungti galėsite ne prie kiekvieno mobiliojo telefono, tad planuojantiems klausytis muzikos ar tinklalaidžių būtent šiame įrenginyje, verčiau pasižvalgyti belaidžio varianto. Belaidės ausinės suteikia visišką judėjimo laisvę neprisirišant prie įrenginio, nes jungiasi „Bluetooth“ pagalba. Vis dėlto, turėsite būti tikri, kad jūsų įrenginys yra suderinamas su ausinėmis, bei turėsite nepamiršti jų reguliariai įkrauti.

 

Jei dažnai keliaujate ar daug sportuojate ir tokių užsiėmimų metu mėgstate klausytis muzikos, belaidės ausinės gali būti patogus variantas, tačiau, jei prioritetus skiriate garso kokybei, galbūt labiau norėsite įsigyti ausines su laidu.

Komforto lygis

Kad ir kokia puiki būtų garso kokybė, jei ausinės nėra patogios, jums nebus malonu jomis naudotis. Patogumas gali būti subjektyvus ir priklauso nuo tokių veiksnių kaip jūsų ausų dydis, ar nešiojate akinius ir kiek paprastai laiko naudojatės ausinėmis.

Ieškokite ausinių su minkštomis pagalvėlėmis, labiausiai atitinkančių jūsų ausų formą. Galvos lankelis taip pat turi būti reguliuojamas, paminkštintas ir pakankamai tvirtas. Jei per dieną ausinėmis naudojatės ilgiau nei kelias valandas, atkreipkite dėmesį ir į svorį. Lengvesnio modelio ausinės bus kur kas patogesnės.

Pirkite neatidėliodami

 

Dar vienas svarbus kriterijus renkantis naujas ausines yra kaina. Ausinės gali būti įperkamos už labai prieinamą kainą, tačiau gali kainuoti ir kelis šimtus eurų. Kaina įprastai priklauso nuo prekės ženklo, garso kokybės, funkcijų, parametrų ir dizaino.

Renkantis naujas ausines, svarbu rasti tinkamą kainos ir kokybės pusiausvyrą, tačiau jei jau radote sau tinkamiausią variantą, bet šiuo metu neturite tam pakankamai finansų, pasinaudokite galimybe skolintis internetu. Papildomas finansavimas suteiks jums galimybę neatidėliojant norimo pirkinio įsigyti jį iškart. Juk geros ausinės – tai ne tik muzikos klausymas, bet ir jos išgyvenimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: