Kuriama nauja Technologijos.lt programėlė "Android" išmaniesiems telefonams  (0)

Galima drąsiai teigti, jog išmanieji įrenginiai jau senokai yra tapę mūsų kasdieninio gyvenimo palydovais, tad neabejotinai tam tikra dalis mūsų portalo auditorijos naujienas seka savo mobiliojo telefono ekrane. Nors šioje srityje didele produktų gausa pasigirti negalime, tobulėjimo planų jokiu būdu neatsisakome.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Android" fanai tikriausiai jau yra išbandę pirmosios kartos programėlę, skirtą Technologijos.lt portalo naujienoms skaityti, ir kurią galite rasti bei nemokamai parsisiųsti "Google Play" parduotuvėje. Šį kartą vėlgi apsistojome ties ta pačia operacine sistema "Android". Tikriausiai paklausite - kodėl ne "iOS", "Windows Phone" ar "BlackBerry"?

Atsakymas ganėtinai paprastas - kadangi patys nesame mobiliųjų programėlių kūrėjai, naudojamės visomis pasitaikančiomis progomis. Šį kartą mums atsirado puiki galimybė bendradarbiauti su Aurelijumi Saldausku, KTU Informatikos fakulteto baigiamojo kurso bakalauru (vadovas - Saulius Pavalkis). Jis sutiko savo jėgas išmėginti kurdamas alternatyvią "Android" terpei skirtą Technologijos.lt mobiliąją programėlę, kuri ne tik pasižymės kitokiu grafiniu sprendimu, bet ir kai kuriomis papildomomis funkcijomis.

Šiuo metu jūsų įvertinimui pateiksime grafinę programėlės vartotojo sąsają ir jos pagrindinių funkcijų aprašymą. Vėliau, be abejo, bus galimybė testuoti ir pačią aplikaciją.

Taigi, trumpai apie pačią programėlę:

Aplikacija skirta technologijos.lt portalo naujienoms skaityti mobiliuose įrenginiuose su "Android" operacine sistema. Pradinėje aplikacijos versijoje veiks funkcijos:

- Skaityti kiekvienos informacinės kategorijos naujienas;

- Skaityti naujienų komentarus;

- Rašyti komentarus;

- Prisijungti su technologijos.lt diskusijų sistemos prisijungimo vardu ir slaptažodžiu (reikalinga, kad vartotojas galėtų rašyti komentarus).

Aplikacija veiks "Android 3" arba aukštesnę versiją turinčiuose įrenginiuose.

Funkcijos, kurios numatytos įgyvendinti artimiausioje ateityje:

- Naujienų paieška aplikacijos terpėje;

- Nuotraukų ir video medžiagos peržiūra skaitant naujieną.

Be abejonės, šios naujienos komentaruose labai laukiame visų lankytojų nuomonės apie siūlomą grafinį sprendimą, kas patinka arba ką siūlytumėte patobulinti, taip pat - galbūt turite idėjų, kokias dar funkcijas būtų galima joje įgyvendinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: