Lietuvoje prasideda nauji mokslo metai  (6)

Trečiadienį minint Mokslo ir žinių dieną dauguma Lietuvos švietimo įstaigų pradeda mokslo metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujus mokslo metus Lietuvos mokyklose pradės 22 tūkstančiais mažiau moksleivių nei 2009-aisiais - planuojama, kad į klases susirinks 418,5 tūkst. mokinių. Pasak Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM), nuo rugsėjo į klases ateis apie 29 tūkstančiai pirmokų.

Ministerijos teigimu, pastaruoju metu bendrojo lavinimo mokyklose mokinių skaičius kasmet sumažėja apie 20 tūkstančių: 2007 metais jose mokėsi apie 485,9 tūkst., 2008 metais - 464,9 tūkst., o 2009-aisiais - 440,5 tūkst. mokinių. Nuo rugsėjo pirmosios duris atvers daugiau nei 1300 mokyklų. Tai šešiomis mokyklomis mažiau negu pernai.

Universitetuose ir kolegijose pirmakursių šiemet priimta per 30 tūkst. - apie 6 tūkst. mažiau nei 2009 metais. Į profesines mokyklas priėmimas dar nėra pasibaigęs.

Kadangi mūsų skaitytojų tarpe yra nemažai moksleivių, studentų, jų tėvelių bei mokytojų ir dėstytojų - visus sveikiname su naujų mokslo metų pradžia, o jaunimui linkime ne tik praturtinti save žiniomis, bet ir surasti savąjį gyvenimo kelią. Ir nors po sunkios mokymosi bei mokymo dienos daug galvoti nebesinori, tikimės, jog mūsų nepamiršit ir karts nuo karto apsilankysit pasidomėti kas gi vyksta labai dinamiškame ir besikeičiančiame mokslo ir technologijų pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: