ES vienybė skyla: dvi šalys pasisakė prieš kandidatės į ES nares statuso suteikimą Ukrainai  (4)

Nyderlandai ir Danija prieštarauja, kad Ukrainai būtų suteiktas kandidatės į ES statusas, - praneša „Bloomberg“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot žurnalistų, Amsterdamas priešinasi tokiai iniciatyvai. Kopenhaga įsitikinusi, kad Ukraina turi „iš esmės pagerinti savo teisinę ir institucinę sistemą“.

Birželio 23-24 dienomis Briuselyje bus svarstomas kandidatės į ES statuso suteikimo Ukrainai klausimas. Tačiau kai kurios šalys jau priešinasi tokiai iniciatyvai, praneša „Bloomberg“.

Kai kurios ES valstybės narės, įskaitant Nyderlandus, nepritaria statuso suteikimui, o dauguma, įskaitant Italiją, pasisako už priešingą sprendimą.

Kartu žurnalistai patikslino, kad Danija mano, kad Ukraina „apskritai yra labai ankstyvoje pasirengimo prisiimti narystės ES stadijoje“.

„Susipažinusi su diplomatine nota,  Danija pareiškė, kad Ukraina neatitinka pakankamai kriterijų, susijusių su institucijų, garantuojančių demokratiją, teisinę valstybę, žmogaus teises, taip pat pagarbą ir mažumų apsaugą, stabilumu. Kijevas turės „iš esmės patobulinti savo teisinę ir institucinę sistemą, kad padarytų pažangą visose šiose srityse“, - rašoma tekste.

 

Žiniasklaida rašė apie Lenkijos, Lietuvos, Estijos ir Airijos reikalavimą suteikti Ukrainai kandidatės statusą.

Prisiminkime, Ukrainos europinės integracijos ministrė Olha Stefanyšina išvakarėse žurnalistams sakė, kad tik trys šalys prieštarauja tam, kad Ukrainai būtų suteiktas kandidatės į ES statusas. Tačiau ji atsisakė jas įvardyti, kad išvengtų nereikalingos įtakos balsavimui Briuselyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(4)
(8)

Komentarai (4)