[Žinios trumpai] Lūžta Rusijos biudžetas, šalies ekonomika prie žlugimo ribos - centrinis bankas taikys radikalias priemones  ()

Rusijos valdžia diskutuoja apie rublio kurso fiksavimą, kurio stiprėjimas kenkia šalies finansų sistemai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia nesugeba stabilizuoti pašėlusio rublio kurso, kuris stiprėja šalies ekonomikos žlugimo fone. Jau dabar diskutuojama apie radikalias priemones – valiutos kurso įšaldymą. Apie tai, remdamasis informuotais šaltiniais, pranešė įtakingas amerikiečių leidinys „Bloomberg“.

Dėl valiutų kursų fiksavimo mechanizmo jau diskutuojama Centriniame banke ir Rusijos Federacijos vyriausybėje, yra didelė tikimybė, kad sprendimas bus priimtas.

Anksčiau Rusijos valdžia ėmėsi veiksmų ir 15 kartų padidino užsienio valiutos išėmimo užsienyje limitą, tačiau tai nepadėjo stabilizuoti rublio.

Sveikoje ekonomikoje rublio stiprėjimas yra jo augimo įrodymas, tačiau Rusijoje vyksta visiškai kitokie procesai. Rublio kursas pradėjo augti, reaguojant į importo žlugimą šalyje, kilusį dėl karinių veiksmų Ukrainoje. Rusams nebereikia dolerių ir eurų, nes dėl sankcijų jie negali pirkti prekių iš daugelio šalių.

 

Rusijos valdžia diskutuoja apie rublio kurso įšaldymą tam tikrame „valiutų koridoriuje“. Kursas, reaguodamas į ekonominę situaciją arba kyla, arba krenta, tačiau šiuo atveju tai bus visiškai kontroliuojama Rusijos Federacijos valdžios institucijų. Tokiomis sąlygomis ekonomikos atsigavimas neįmanomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(1)
(36)

Komentarai ()