[Žinios trumpai] Pasaulyje vyksta didžiulis sukrėtimas – prasidėjo didžiausias visų laikų pasaulio milijardierių nuosmukis, nuostoliai baisūs  ()

Politikos formuotojams dabar didinant palūkanų normas, kad kovotų su padidėjusia infliacija, kai kurios brangiausiai vertinamos akcijos – ir jas valdantys milijardieriai – greitai praranda savo turėtas aukštumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elono Musko turtas smuko beveik 62 mlrd. USD. Jeffas Bezosas matė, kad jo kapitalas sumažėjo maždaug 63 mlrd. Marko Zuckerbergo grynoji turto vertė nukrito daugiau nei per pusę.

Apskritai 500 turtingiausių pasaulio žmonių per pirmąjį 2022 m. pusmetį prarado 1,4 trilijono dolerių, o tai svaiginantis krytis, kuris žymi didžiausią visų laikų pasaulio milijardierių klasės nuosmukį per šešis mėnesius.

Tai staigus posūkis po ankstesnių dvejų metų, kai itin turtingųjų turtai išaugo, nes vyriausybės ir centriniai bankai ėmėsi precedento neturinčių skatinamųjų priemonių dėl Covid-19 pandemijos, finansuodami viską nuo technologijų įmonių iki kriptovaliutų.

„Tesla Inc.“ ketvirtis buvo prasčiausias per tris mėnesius iki birželio, o „Amazon.com Inc.“ smuko daugiausiai nuo burbulo sprogimo.

Nors nuostoliai kaupiasi turtingiausiems pasaulio žmonėms, tai tik nedidelis žingsnis siekiant mažinti turtinę nelygybę. Remiantis „Bloomberg“ milijardierių indeksu, didžiausią turtą planetoje vis dar turi „Tesla“ įkūrėjas E. Muskas – 208,5 mlrd. USD, o „Amazon“ vadovas Jeffas Bezosas yra antras su 129,6 mlrd. USD kapitalu.

Trečią vietą užima turtingiausias Prancūzijos žmogus Bernardas Arnaultas su 128,7 milijardo dolerių turtu, ketvirtas – Billas Gatesas su 114,8 milijardo dolerių, rodo „Bloomberg“ indeksas. Jie yra vieninteliai keturi, kurių kiekvieno turto vertė viršija 100 milijardų dolerių – metų pradžioje 10 žmonių visame pasaulyje viršijo šią sumą, įskaitant M. Zuckerbergą, kuris dabar yra 17-as turto sąraše su 60 milijardų dolerių.

Changpeng Zhao, kriptovaliutų pradininkas, sausio mėnesį debiutavęs „Bloomberg Billionaires“ indekse, turėjo 96 ​​mlrd. USD, o šiais metais dėl skaitmeninių valiutų suirutės jo turtas sumažėjo beveik 80 milijardų.

Priešingas impulsas

 

Vis dėlto milijardierių klasė pastaraisiais metais sukaupė tiek daug turto, kad didžioji dauguma ne tik gali atlaikyti blogiausią pirmąjį pusmetį nuo 1970 m. pagal S&P 500 indeksą, bet ir greičiausiai ieško pigių pasiūlymų, sakė Thorne'as Perkinas, „Papamarkou Wellner“ Turto valdymo prezidentas.

„Dažnai jų mąstymas yra šiek tiek prieštaringesnis“, – sakė T. Perkinas. „Daugelis mūsų klientų ieško galimybių, kai gatvėse iškyla problemų“.

Tai pasitvirtino pirmąjį metų pusmetį kai kuriuose labiausiai nepalankiuose pasaulio finansų rinkų kampeliuose.

Vladimiras Potaninas yra turtingiausias Rusijos žmogus, turintis 35,2 mlrd. dolerių. Šių metų pradžioje jis įsigijo visas „Societe Generale SA“ pagrindines pareigas „Rosbank PJSC“, kilus Vladimiro Putino invazijos į Ukrainą padariniams. Jis taip pat išpirko sankcionuoto Rusijos magnato Olego Tinkovo ​​akcijų paketą skaitmeniniame banke už dalelę to, ko jis kažkada buvo vertas.

Sam Bankman-Fried, kriptovaliutų biržos FTX vykdomasis direktorius, gegužės pradžioje įsigijo 7,6% „Robinhood Markets Inc.“ akcijų, po to, kai programėlėmis pagrįstos maklerio įmonės akcijų kaina nukrito 77 % nuo karštai laukto pirminio viešo siūlymo praėjusių metų liepą. 30-metis milijardierius taip pat veikė kaip paskutinės išeities skolintojas kai kurioms problemiškoms kriptovaliutų įmonėms.

 

Populiariausias pirkimas iš visų priklausė E. Muskui, kuris pasiekė 44 milijardų dolerių sandorį pirkti „Twitter Inc.“ Jis pasiūlė sumokėti 54,20 USD už akciją.

Turtingiausias pasaulio žmogus praėjusį mėnesį duodamas interviu „Bloomberg News“ vyriausiajam redaktoriui Johnui Micklethwaitui sakė, kad prieš užbaigiant sandorį yra „keli neišspręsti dalykai“.

„Yra riba, ką galiu pasakyti viešai“, – sakė jis. „Tai šiek tiek jautrus dalykas.“

Kaip žinia, Elonas Muskas neseniai atsisakė pirkti „Twitter“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()