[Žinios trumpai] „Iveco“ bėga iš Rusijos rinkos - tai okupantų kariuomenei sukels rimtų bėdų  ()

„Iveco“ uždaro savo atstovybę Rusijos Federacijoje ir pasitraukia iš bendros sunkvežimių gamybos įmonės. Tai gali sukelti atsarginių dalių tiekimo sutrikimus Rusijos karinėse pajėgose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italijos koncernas „Iveco Group“ paskelbė uždarantis atstovybę Rusijos Federacijoje ir pasitraukęs iš bendros sunkvežimių gamybos įmonės. Tai praneša „Reuters“.

Apie galimybę išvykti iš Rusijos Federacijos „Iveco“ kalbėjo keletą mėnesių. Gamyba „Iveco-AMT“ gamykloje Čeliabinsko srityje buvo sustabdyta dar kovo mėnesį, Italijos automobilių gamintojas nustojo pristatyti komponentus surinkimui.

„Sprendimas priimtas, savo įmonės dalį perdavėme buvusiam vietiniam partneriui ir išvykome. Po tiek metų bendradarbiavimo nutraukimas užtruks“, - sakė „Iveco“ grupės vadovas Gerritas Marksas.

Bendra įmonė „Iveco-AMT“ buvo įkurta 1994 m. Šių metų planuose buvo numatyta Rusijoje pagaminti 600-700 sunkvežimių. „Iveco“ dalis siekė 33 %, todėl Italijos koncernas praras pinigų, bet Gerritas Marksas pabrėžė, kad šiuo atveju kalba eina ne apie finansus.

 

Įdomi detalė: rusiški šarvuočiai „Rys“ iš tikrųjų yra itališki „Iveco LMV“. Iš viso jie nupirko apie pusantro tūkstančio tokių visureigių. „Iveco“ pasitraukimas gali sukelti atsarginių dalių trūkumą.

(53)
(0)
(53)

Komentarai ()