[Žinios trumpai] Po aštrios L. Walensos kritikos Kremliaus propaganda pasiuto: už buvusio Lenkijos prezidento galvą siūlo 5 mln. JAV dolerių  ()

Sekmadienio pamaldose buvusį Lenkijos prezidentą lydėjo du sargybiniai, o ne vienas. Pasak paties Walensos, Maskvos grasinimai jam mažai rūpi, nes bijo tik Dievo ir šiek tiek žmonos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po didelio atgarsio sulaukusio interviu su Lechu Walensa, kurį jis davė prancūzų spaudai ir kuriame kalbėjo apie tai, kad 60 tautų buvo priverstinai prijungtos prie Rusijos Federacijos, sekė audringa Rusijos propagandistų reakcija. Už buvusio Lenkijos prezidento vadovo galvą jie pasiūlė 5 mln. dolerių. Apie tai rašo bulvarinis leidinys „Super Express“.

Interviu prancūzų televizijos kanalui „LCI“ Walensa užsiminė, kad net jei Ukraina laimės karą, po penkerių metų viskas gali pasikartoti, o po dešimties metų Rusijoje pasirodys naujas Putinas. Walensa problemos sprendimą mato pasikeitusiame politiniame režime arba Rusijos Federacijos tautų sukilime.

Anot Walensos, prie Rusijos yra prijungta 60 tautų, jis taip pat pridūrė, kad šalies gyventojų skaičius neturėtų viršyti 50 mln.

Po Walensos pareiškimų, Kremliaus propagandistai buvusį Lenkijos lyderį pavadino niekšu ir už jo galvą pasiūlė 5 milijonus dolerių.

Walensos sūnus Jaroslavas rimtai įvertino šiuos grasinimus ištaręs, kad jeigu taip kalbama Rusijos Federacijoje, vadinasi, viskas įmanoma. Putiną jis pavadino žudiku ir teroristu bei paprašė Lenkijos valdžios suteikti daugiau apsaugos.

Praėjusį sekmadienį, lankydamasis bažnyčioje, Walensa jau buvo pastebėtas su dviem asmens sargybiniais, o ne vienu, kaip įprasta. Sargybiniai atidžiai žvalgėsi ir buvo budrūs. Anot žurnalistų, anksčiau tokių saugumo priemonių nebuvo pastebėta.

 

Pačiam Walensai Maskvos grasinimai nelabai rūpi. Neseniai, duodamas interviu Lenkijos žiniasklaidai, jis teigė esąs pasirengęs asmeniškai susitikti su Rusijos propagandistais ir aptarti kaltinimus.

„Bijau tik Dievo ir šiek tiek savo žmonos“, – sakė buvęs lenkas elektrikas, devintajame dešimtmetyje sukūręs pirmąją Rytų Europoje valstybės nekontroliuojamą „Solidarumo“ profesinę sąjungą, kuri vėliau virto partine asociacija.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(3)
(144)

Komentarai ()