[Žinios trumpai] FTB surengė reidą Donaldo Trumpo namuose „Mar-A-Lago“ Floridoje – kas vyksta? Skelbiama audringa Trumpo reakcija (Video)  (4)

Federalinis tyrimų biuras (FTB) pirmadienį įvykdė kratos orderį ir surengė reidą buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo klube „Mar-A-Lago“ ir rezidencijoje Palm Byče, Floridoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-09 [Žinios trumpai] FTB surengė reidą Donaldo Trumpo namuose „Mar-A-Lago“ Floridoje – kas vyksta? Skelbiama audringa Trumpo reakcija (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informuodamas apie reidą, Trumpas paskelbė pareiškimą ir pasakė: „Šiuo metu mūsų tautai tamsūs laikai, nes mano gražus namas „Mar-A-Lago“ Palm Byče, Floridoje, šiuo metu yra apgultas, užpultas ir užimtas didelės grupės FTB agentų. Nieko panašaus dar niekada nebuvo nutikę JAV prezidentui.“

Trumpas taip pat skundėsi, kad FTB pareigūnai įsilaužė į jo seifą. Respublikonų lyderis, siekiantis vėl kandidatuoti 2024 m. prezidento rinkimuose, dar pridūrė:

„Tai yra netinkamas prokuroro elgesys, teisingumo sistemos ginklavimas ir radikalių kairiųjų demokratų puolimas, kurie žūtbūt nenori, kad aš kandidatuočiau į prezidentus 2024 m., ypač remiantis naujausiomis apklausomis, ir kurie taip pat padarys viską, kad sustabdytų respublikonus artėjančiuose vidurio kadencijos rinkimuose“.

Tuo pat metu, buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo šalininkai susirinko prie „Mar-A-Lago“ kurorto Palm Byče, Floridoje, FTB įvykdžius kratos orderį jo rezidencijoje. FTB žingsnis yra naujausias požymis, kad teisingumo departamentas intensyvina jo reikalų kriminalinį tyrimą.

 

Vis dar neaišku, kodėl FTB surengė reidą, tačiau tai gali būti susiję su sausio 6 d. įvykiais, kai D. Trumpas tariamai bandė panaikinti prezidento rinkimų rezultatus.

Be to, kai kuriose ataskaitose teigiama, kad Teisingumo departamentas leido vykdyti reidą, bandydamas gauti įslaptintą informaciją dėžėse, kurios buvo perkeltos į Trumpo namus Floridoje, kai jis paliko Baltuosius rūmus.

Pagal federalinius įstatymus pareigūnams draudžiama išnešti įslaptintus dokumentus į neleistinas vietas. Nacionalinės archyvų ir įrašų administracijos duomenimis, D. Trumpo rezidencijoje yra 15 dėžių su slapta informacija.

 

FTB praėjusią savaitę gavo naują orderį atlikti paeišką buvusio D. Trumpo advokato Johno Eastmano telefone.

Eastmanas yra viena iš pagrindinių figūrų tyrime, nes Teisingumo departamentas mano, kad jis kartu su Trumpu planavo sausio 6-osios įvykius.

Svarbu pažymėti, kad Eastmanas buvo vienas iš nedaugelio žmonių, sakiusių kalbą mitinge, kuriame D. Trumpas kaltino rinkimų sukčiavimą ir įtikino savo šalininkus žygiuoti į Kapitoliijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai (4)