Dvigubi standartai – kodėl princui Harry per Elžbietos laidotuves uždrausta dėvėti karinę uniformą, o prasikaltusiam princui Andrew leidžiama?  ()

Princas Andrew turės galimybę dėvėti savo karinę uniformą per karalienės Elžbietos II laidotuves, o princui Harry buvo uždrausta apsivilkti savo uniformą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-13 Dvigubi standartai – kodėl princui Harry per Elžbietos laidotuves uždrausta dėvėti karinę uniformą, o prasikaltusiam princui Andrew leidžiama?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tik einantiems pareigas karališkiesiems asmenims buvo suteiktas leidimas dėvėti karinę uniformą Elžbietos laidotuvėse rugsėjo 19 d.

Tai reiškia, kad princas Harry, kuris oficialiai atsisakęs karališkųjų pareigų, turės dėvėti juodą kostiumą.

Tačiau Jorko kunigaikščiui Andrew, kuris buvo apkaltintas išžaginimu civiliniame ieškinyje Niujorke, bus leista dėvėti savo karinę uniformą paskutiniame budėjime Vestminsterio salėje. Jis neigė kaltinimus išžaginimu ir susitarė be teismo, neprisipažindamas atsakomybės.

Tokios galimybės apsivilkti karinę aprangą Hariui nerasta.

Garsi JK komentatorė Shola Mos-Shogbamimu, knygos „This is Why I Resist“ autorė, „Newsweek“ sakė: „Tai apgailėtini dvigubi standartai“.

„Iš Princo Andrew buvo atimti visi jo garbės kariniai titulai dėl gėdos, kurią jis padarė Karališkajam laivynui ir karališkajai šeimai po Virginijos Giuffre kaltinimų seksualine prievarta“.

„Tuo tarpu Princas Harry puikiai tarnavo kariuomenėje, gavo aukštesnį laipsnį. Jis surengė du turus Afganistane. Jis vis dar dirba su veteranais ir skatina paramą sužeistiems vyrams ir moterims“.

„Jei tarp jų abiejų buvo kas nors, turintis teisę dėvėti uniformą, tai princas Harry. Tai mano mintis apie tai, kad karališkoji šeima yra visiškai kurčia ir taip pat siunčia neteisingą žinią“, - pasipikto knygos autorė.

 

2021 m. Virginia Giuffre padavė Andrew į teismą. Teismo dokumentuose karališkoji valdžia buvo apkaltinta Giuffre išžaginimu, kai ji, tuometi 17-metė, buvo Jeffrey Epstein ir Ghislaine Maxwell prekybos žmonėmis auka. Princas kaltinimus neigė.

Sunkumai dėl karinių uniformų atkartoja panašų konfliktą princo Philipo laidotuvių metu 2021 m. balandžio mėn.

Tuo metu buvo pranešta, kad Andrew planavo dalyvauti su admirolo uniforma, nors niekada nebuvo paaukštintas į šį laipsnį. Galiausiai rūmai išsprendė problemą nusprendę, kad nė vienas karališkosiso šeimos narys nedėvės uniformos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()