[Žinios trumpai] Skelbiama beprotiška žinia, kas Rusijoje laukia aukščiausio lygio sportininkų po mobilizacijos paskelbimo  ()

Rusija grįžta į SSRS laikus: nuleidžiama geležinė uždanga sportininkams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija sparčiai nuleidžia geležinę uždangą ir virsta kažkuo panašiu į SSRS. Po Putino sprendimo mobilizuotis, Rusijos Federacijos sportininkams buvo uždrausta išvykti iš šalies.

Nors ne taip seniai propagandistai tvirtino, kad „sportas nesusijęs su politika“, kritikavo ukrainiečius už nenorą fotografuotis ar stoti ant vieno pjedestalo su agresorės šalies atstovais. Apie tai pranešė „Inside the Games“, remdamasi Rusijos Federacijos sporto ministerija.

Rusijos sporto ministras Olegas Matycinas tvirtina, kad „šis sprendimas priimtas, siekiant sustiprinti nacionalinę sporto industriją ir formuoti sportinį bei ekonominį suverenitetą“. Tačiau iš tikrųjų Kremlius stengiasi užkirsti kelią  sportininkų dezertyravimui.

 

Kol kas draudimas galioja tik treniruočių stovykloms ir varžyboms, kurių išvykas finansavo Sporto ministerija. Tačiau sparčiai besikeičiančios Maskvos politikos fone apribojimų sąrašas gali bet kada išsiplėsti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(2)
(51)

Komentarai ()