[Žinios trumpai] Buvęs Kinijos lyderis prievarta pašalintas iš Kinijos partijos kongreso – viską abejingai stebėjo Xi Jinpingas (Video)  ()

Buvęs Kinijos prezidentas Hu Jintao, Xi Jinpingo pirmtakas partijos lyderio poste, buvo prievarta pašalintas nuo scenos netrukus po to, kai atvyko užsienio žiniasklaida, paskatinusi spėliones apie jo sveikatą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

79 metų Hu atrodė šiek tiek sutrikęs, kai du padėjėjai padėjo jam atsistoti, bet trumpai pasikalbėjo su Xi Jinpingu, kuris jis sėdėjo šalia pirmoje eilėje. Oficialių komentarų nebuvo.

Maždaug 2000 partijos kongreso delegatų, dėvinčių mėlynas medicinines kaukes pagal griežtą Kinijos nulinio COVID politiką, susitiko Didžiojoje liaudies salėje Pekino centre.

Kongrese Xi Jinpingas buvo patvirtintas trečiai 5 metų kadencijai.

Partijos kongresas šeštadienį taip pat patvirtino partijos konstitucijos pataisą, kuri galėtų dar labiau sustiprinti Xi, kaip šalies vadovo, statusą, o kai kurie jau vadina jį galingiausiu žmogumi Kinijoje nuo Mao Zedongo laikų.

 

Pataisos tekstas nebuvo iš karto paskelbtas, tačiau prieš jį patvirtinant vienas diktorius perskaitė jos motyvus, ne kartą minėdamas Xi ir jo pasiekimus stiprinant kariuomenę ir ekonomiką bei partijos autoritetą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(15)
(-8)

Komentarai ()