[Žinios trumpai] Kinija rimtai išgąsdino Londoną, skelbiama apie santykių žlugimą: „Aukso era baigėsi“  (1)

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Rishi Sunakas pareiškė, kad Londono ir Pekino santykių „aukso era“ baigėsi. Jis ragina peržiūrėti požiūrį į Kinijos politiką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

R. Sunakas tai pasakė Londono lordo-mero pokylio metu, praneša „Ukrinform“.

„Pripažinkime, vadinamasis „aukso amžius“ baigėsi kartu su naivia idėja, jog prekyba paskatins socialines ir politines reformas. Tačiau taip pat neturėtume pasikliauti supaprastinta Šaltojo karo retorika", – sakė R. Sunakas.

„Pripažįstame, kad Kinija meta sisteminį iššūkį mūsų vertybėms ir interesams, šis iššūkis tampa vis aštresnis šaliai judant link dar didesnio autoritarizmo“, – sakė Didžiosios Britanijos premjeras.

Jis kritikavo Kinijos žmogaus teisių pažeidimus ir pabrėžė, kad Didžioji Britanija „negali tiesiog ignoruoti Kinijos svarbos pasaulio reikaluose“, Žemės ekonomikos stabilumui ar tokiu klausimu kaip klimato kaita.

 

Jis sakė, kad Didžiosios Britanijos „priešininkai ir konkurentai planuoja ilgalaikę perspektyvą“, paminėdamas Rusiją ir Kiniją, ir pabrėžė, jog Londonas „padarys evoliucinį savo požiūrio šuolį“ į šias šalis.

Didžiosios Britanijos premjeras pabrėžė, kad jam vadovaujant Didžioji Britanija nesirinks status quo ir priešinsis tarptautiniams konkurentams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(1)
(42)

Komentarai (1)