[Žinios trumpai] JAV Baltieji rūmai: Putinas elgiasi „visiškai šlykščiai“  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikisi, jog didžiuliai smūgiai Ukrainos kritinei infrastruktūrai palauš šalies pasipriešinimą. Tokie Kremliaus vadovo veiksmai yra „visiškai šlykštūs".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė JAV Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby spaudos konferencijos metu.

Kalbėdamas apie Rusijos vykdomas atakas prieš Ukrainos energetikos sistemą, jis pažymėjo, kad V. Putinas maistą ir baimę panaudojo kaip ginklus, o „dabar jis naudojasi artėjančiu šalčiu, bandydamas parklupdyti Ukrainos žmones ant kelių".

„Kai pažvelgsite į tai, į ką jis nusitaikęs, tai yra beveik visa civilinė infrastruktūra. Tai energija, vanduo ir ištekliai, kurių žmonėms reikia ruošiantis šaltai žiemai", – sakė Baltųjų rūmų pareigūnas.

„Bet tai šlykštu. Tai, ką jis darė pastarosiomis savaitėmis, yra tiesiog šlykštu. Ne todėl, kad jis anksčiau nebūtų daręs niekšingų dalykų, bet šie taikiniai dažniausiai yra civiliai. Ir diktatorius nori pabandyti parklupdyti Ukrainos žmones ant kelių, nes jis negali palaužti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų", – sakė J. Kirby.

Kartu pareigūnas išreiškė įsitikinimą, jog V. Putinui to padaryti nepavyks.

 

Paklaustas apie praktinius JAV veiksmus siekiant atremti tokį Rusijos Federacijos terorą ir padėti Ukrainai įveikti pasekmes, J. Kirby įvardijo „kelis dalykus":

Pirma, Jungtinės Valstijos ir toliau aprūpina Ukrainos ginkluotąsias pajėgas „įrankiais, ginklais, pajėgumais ir mokymais, kurių joms reikia sėkmei mūšio lauke".

Antra, Jungtinės Valstijos bendradarbiauja su sąjungininkais ir partneriais visame pasaulyje, siekdamos įsigyti atsarginių dalių, įrangos, transformatorių, medžiagų, skirtų atkurti ir tiekti elektros energiją didžiojoje Ukrainos dalyje, taip pat „vandens išteklius".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()