Pirmas kartas futbolo istorijoje! Teisėjas parodė kitos spalvos kortelę – sulaukė audringos reakcijos (Video)  ()

Kitos spalvos kortelė yra naujausia naujovė futbolo pasaulyje ir pirmą kartą buvo pristatyta Portugalijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vargu ar yra futbolo gerbėjų, kurie nebūtų susipažinę su geltona ir raudona kortelėmis, tačiau per moterų taurės ketvirtfinalio susitikimą tarp „Benfica“ ir Lisabonos „Sporting“ pasaulis buvo supažindintas su balta kortele.

Prieš pat kėlinį „Benfica“ pirmavo 3:0, teisėja iš portugalų teisėja Catarina Campos nusprendė parodyti baltą kortelę – šis žingsnis sukėlė didžiulį „Estadio da Luz“ žiūrovų džiūgavimą.

Geltonos ir raudonos kortelės tapo neatsiejama žaidimo dalimi nuo pat jų atsiradimo 1970 m. FIFA pasaulio čempionate, tačiau daugelis gerbėjų liko sumišę dėl baltosios kortelės paskirties ir naudojimo.

Pagal naują Portugalijos nacionalinio sporto etikos plano (PNED) pradėtą iniciatyvą baltoji kortelė rodo, kad aikštėje atliekami sąžiningi žaidimai (fair play). Bandomasis projektas buvo įgyvendintas Portugalijos lygose, vadovaujant Portugalijos futbolo federacijai (FPF).

Be baltosios kortelės, Portugalijos futbolo valdžia taip pat priėmė keitimus dėl smegenų sukrėtimo ir ilgesnį sustabdymo laiką, kuris atgraso komandas, kurios bando švaistyti laiką.

 

Per rungtynes tarp „Benfica“ ir Lisabonos „Sporting“ vienas sirgalius tribūnose nualpo. Abiejų pusių komandos medikai suskubo į tribūną spręsti situacijos ir žiūrovui per kelias minutes buvo suteikta medicininė pagalba. Baltoji kortelė parodyta kaip padėka medikams.

Moterų futbolo rungtynes Portugalijoje „Benfica“ laimėjo 5:0.

Koks buvo atsakas?

Baltoji korta socialiniuose tinkluose sulaukė nevienodos reakcijos.

Daugelis žmonių atsakė pagyrimais, parodydami savo dėkingumą už tai, ką kortelė reiškia. Tačiau kiti negalėjo visiškai suprasti to, kas iš esmės yra simbolinis gestas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()