Rusijoje įvardijo filmus, kuriuos uždraus dėl LGBT propagandos: sąraše – ir „Oskarų“ laureatai  (1)

Į karą ne tik su Ukraina, bet ir su LGBT stojusioje Rusijoje šiuo metu aktyviai dirbama prie poįstatyminių aktų, kurie reglamentuos vienos ar kitos informacijos priskyrimą prie netradicinių seksualinių santykių, lyties keitimo ir pedofilijos propagavimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstybinės ryšių reguliavimo institucijos „Roskomnadzor“ nurodymu, turinys gali būti užblokuotas, jei jis atitinka vieną ar daugiau iš šių septynių punktų:

  • turinys įtikinėja apie netradicinių seksualinių santykių ir prielaidų jiems patrauklumą, įskaitant „netradiciniuose seksualiniuose santykiuose esančių asmenų žmonių teigiamo įvaizdžio formavimą“;
  • sukuria iškreiptą tradicinių ir netradicinių seksualinių santykių lygiavertiškumo įvaizdį;
  • pateisina tradicinių seksualinių pomėgių ir nuostatų atmetimą;
  • kelia susidomėjimą netradiciniais seksualiniais santykiais;
  • formuoja teigiamą požiūrį į lyties keitimą;
  • kelia pritarimą žmonėms, kurie neigia įgimtą lytinę priklausomybę;
  • tikina apie seksualinių santykių su nepilnamečiais leistinumą.

Ta proga „Roskomnadzor“ parengė sąrašą filmų ir serialų, kuriuose įžvelgė LGBT propagandą. Jame – trimis „Oskarais“ apdovanota Holivudo romantinė drama „Kuprotas kalnas“, pagal pasaulinį bestselerį sukurta ir „Oskaro“ laureate taip pat tapusi juosta „Vadink mane savo vardu“, kai kurie britų serialo „Dabar tau skaudės“ epizodai.

Įstatymas dėl LGBT, pedofilijos ir lyties keitimo propagandos draudimo reklamoje, knygose, filmuose ir žiniasklaidoje Rusijoje įsigaliojo pernai gruodžio 5 d.

 

Nusižengusiems asmenims gresia bauda nuo 50 tūkst. iki 400 tūkst. rublių (670–5380 eurų), pareigūnams – nuo 100 tūkst. iki 800 tūkst. rublių (1345–10750 eurų), o juridiniams asmenims – iki 5 mln. rublių (apie 67 tūkst. eurų).

Interneto svetainės, skleidžiančios tokią informaciją, bus įtrauktos į draudžiamų svetainių registrą, o vėliau – blokuojamos.

Remiantis šiuo diskriminaciniu įstatymu Rusijoje jau iškelta pirmoji byla.

„Popcorn Books“ leidykla, publikavusi romaną „Vasara su pionieriaus kaklaraiščiu“ apie stovykloje 1986-ųjų vasarą susipažinusių dviejų jaunuolių Juros ir Volodios santykius, apkaltinta LGBT propaganda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(3)
(0)

Komentarai (1)