Karščiausia tema Vakaruose: Kinija paskelbė sprendimą dėl ginklų tiekimo Rusijai  ()

Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Wenbin paragino Aljansą nutraukti šalies šmeižimą nepagrįstomis spekuliacijomis ir atsisakyti Šaltojo karo metodologijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-23 Karščiausia tema Vakaruose: Kinija paskelbė sprendimą dėl ginklų tiekimo Rusijai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija vėl neigia galimybę tiekti ginklus Rusijos okupantams Ukrainoje. Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Wang Wenbin tai paskelbė per spaudos konferenciją, praneša CNN.

„Jungtinės Valstijos ir kitos NATO šalys dabar nuolat skleidžia informaciją, kad Kinija gali tiekti Rusijai ginklus, o tai yra gudrybės, kurios buvo panaudotos ir atskleistos „Ukrainos krizės" pradžioje“, – per spaudos konferenciją sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbin.

Be to, KLR buvo aptartas dar vienas klausimas, susijęs su Kinijos reputacija pasaulinėje arenoje. Šalies užsienio reikalų ministerija paragino NATO „sustabdyti Kinijos šmeižimą nepagrįstomis spekuliacijomis apie Ukrainą“, taip pat atsisakyti Šaltojo karo metodologijos. Visa tai skatina konfrontaciją, kurią reikia sustabdyti, teigia Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wang Wenbing.

 

Vasario 21 d. „The Wall Street Journal“ pranešė, kad Kinijos lyderis Xi Jinpingas artimiausiais mėnesiais gali asmeniškai apsilankyti Maskvoje. Pasak gandų, jis bandys pastūmėti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną į taikos derybas ir įtikinti jį nenaudoti branduolinių ginklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(5)
(40)

Komentarai ()