Rusijos teismai nebesodina į kalėjimą: skelbiama, kokį pasiūlymą gauna teisiamieji  ()

Visoje Rusijoje teismai masiškai atideda laisvės atėmimo bausmes vyrams, nuteistiems už nedidelio lygio nusikaltimus, jei jie sutiks vykti kariauti į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos baudžiamojo proceso kodeksas leidžia teisėjams išskirtinėmis aplinkybėmis atidėti bausmės vykdymą.

Nepriklausomas Rusijos naujienų leidinys „Verstka“ praneša, kad teisėjai dažnai naudojasi šia galia, norėdami siųsti nusikaltėlius į frontą.

Neseniai nuteisti Rusijos piliečiai, padedami prokurorų ir Federalinės bausmių vykdymo tarnybos, kreipėsi į valstybės kontroliuojamus teismus, prašydami atidėti jiems bausmę mainais į sutikimą stoti į karą.

Tai buvo vyrai, teisti už vagystes, vairavimą išgėrus, piktybinį alimentų nemokėjimą, disponavimą narkotinėmis medžiagomis ir užpuolimą. Vienas vyras nuteistas už automobilio akumuliatoriaus vagystę, kitas iš buto pavogė televizorių, trečias – dviratį.

Kai kuriais atvejais viešiesiems darbams nuteisti vyrai kreipėsi į teismus, kad jie leistų jiems eiti į frontą. Vienas vyras buvo nuteistas 80 valandų priverstinio darbo už tai, kad sumušė savo merginą. Po dešimties dienų jis buvo išsiųstas į frontą.

 

Kitas vyras iš Permės srities buvo nuteistas 320 valandų viešųjų darbų už keiksmažodžius ir policijos pareigūnų sumušimą. Jis prašė leisti jam eiti į frontą mainais į bausmės vykdymo atidėjimą šešiems mėnesiams.

Tikėtina, kad kai kurie bausmės atidėjimai buvo numatyti tam, kad būtų teisiškai suteikta galimybė siųsti vyrus į frontą. Kai kuriais atvejais vyrai jau buvo mobilizuoti ir išsiųsti į frontą dar prieš teisėjui priimant nutartį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(6)
(9)

Komentarai ()