[ŽT] Macronas nepritaria Putino areštui, skelbia apie „Langą deryboms“  (1)

Ukrainos valdžiai ir toliau akcentuojant derybų su dabartine Kremliaus vadovybe negalimumą, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, panašu, kol kas neatmeta dialogo su V. Putinu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos lyderis nepritarė Rusijos prezidento areštui, „jei jis yra vienintelis asmuo, su kuriuo turėsime derėtis dėl karo pabaigos“, praneša „The Guardian“.

Prancūzijos prezidentas sumodeliavo galimą scenarijų, pagal kurį „langas deryboms“ gali atsirasti po poros mėnesių. Ir tada, anot jo, derybų procesas turės vykti su valstybių vadovais, kurie tuo metu de facto užims savo šalyse vadovaujančias pareigas.

E. Macrono teigimu, tokiomis aplinkybėmis dialogas bus „svarbesnis“ nei noras pamatyti V. Putiną Tarptautinio baudžiamojo teismo teisiamųjų suole. Kovo mėnesį Hagos teismas išdavė Rusijos Federacijos prezidento arešto orderį neteisėtos Ukrainos vaikų deportacijos byloje. Tai reiškia, kad jis gali būti suimtas bet kurios šalies, kuri pripažįsta TBT jurisdikciją, teritorijoje.

 

Nuo to laiko V. Putinas nebuvo išvykęs nei vieno tarptautinio vizito, jis net atsisakė keliauti į tokias šalis kaip Indija ir Turkija, kurios nėra TBT narės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(17)
(-15)

Komentarai (1)