Gali suvaidinti lemiamą vaidmenį. Kam Lukašenkai „Wagner“ Baltarusijoje (Video)  ()

Vadinamoji „privačios karinės įmonės“ korta „Wagner“ jau „išžaista“, tačiau jos dar gali prireikti ir A. Lukašenkai, ir V. Putinui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo politologas, Tarptautinės mažųjų bendruomenių asociacijos vykdomasis direktorius Aleksijus Buriačenko. Anot jo, Rusijai buvo naudinga nustumti „vagneriečius“ į Baltarusiją. Juk tolesnis jų buvimas šalyje agresorėje gali išprovokuoti konfliktus su Rusijos karine vadovybe.

Kaip pažymėjo A. Buriačenko, „vagneriečiai“ gali būti naudingi apsišaukėliui prezidentui Aleksandrui Lukašenkai. Kyla daug abejonių dėl tikrojo Baltarusijos kariuomenės kovinio pajėgumo. Tokiu atveju „Wagner“ gali jiems kažkaip padėti.

„Baltarusijos kariuomenė nepavojinga. Bet kada ją sustiprins „vagneriečiai“? Dabar jų yra apie 5 tūkst. Tai nekeičia žaidimo taisyklių dėl galimos agresijos iš Baltarusijos į Ukrainą. A. Lukašenka su tuo nesutiks. Bet jis susilauks pastiprinimo akistatoje su Rusijos specialiosiomis tarnybomis. O kai Rusijoje prasidės skilimas ir neramumai, „Wagner“ gali atlikti rimtą vaidmenį,“ - pažymėjo A. Buriačenko.

Be to, ši struktūra vis dar gali būti naudinga V. Putinui kaip šantažo svertas prieš Vakarus. Nenuostabu, kad neseniai A. Lukašenka pradėjo kalbėti, jog šie teroristai nori vykti į Lenkiją. Čia kalbama ne apie karą, o apie teroristinių išpuolių grėsmę. Ir tai yra V. Putino žaidimas.

 

„V. Putinas suprato, kad su „Wagner“ galima lošti šantažo žaidimą. O A. Lukašenka iš principo yra valdomas žmogus. Todėl jo niekas ir neklausė. Nenuostabu, kad jis bando atsiriboti nuo „vagneriečių“. Ir V. Putinas bando panaudoti tokį šantažą, kad gautų sau lengvatas iki paliaubų Ukrainoje,“ - sako A. Buriačenko.

Pasaulis turi elgtis šiuo klausimu griežtai. O geriausias sprendimas, kokį tik galima būtų priimti – aprūpinti Ukrainą pakankamu ginklų kiekiu okupantams išvyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()