Žuvo mažiausiai 27 žmonės. Rusijoje prasideda košmariški įvykiai (Infografikas)  ()

Rusiją užgriuvo iš karo Ukrainoje grįžtančių karių nusikaltimų banga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiniasklaida sužinojo apie rusų, grįžtančių iš karo, „žygdarbį“. Iš karo grįžę kariai padarė 20 nusikaltimų, per kuriuos žuvo 27 žmonės.

Daugumą šių nusikaltimų padarė „Wagner“ samdiniai. Jie kaltinami padarę 12 nusikaltimų. 19 žmonių tapo šių nusikaltimų aukomis. Bent vienoje tokioje byloje teismas jau yra paskelbęs apkaltinamąjį nuosprendį.

Vien per pirmąsias 3 spalio dienas įvykdytos dvi žmogžudystės: spalio 3 dieną buvęs „Wagner“ narys Denisas Stepanovas Krasnojarsko krašte padegė namą su dviem moterimis, o spalio 1 dieną Lipecke buvęs „Wagner“ kovotojas Vladimiras, tyrėjų teigimu, nužudė savo žmonos 4-erių metų dukrą.

Rugsėjo pabaigoje Žemutiniame Naugarde buvęs „Wagner“ narys Olegas apipylė savo seserį benzinu ir sudegino gyvą. Rugsėjo viduryje buvęs „Wagner“ kovotojas Sergejus K., tyrėjų teigimu, dėl negrąžintos skolos mirtinai uždaužė savo kolegą akmeniu.

Taip pat rugsėjį Čitos srities gyventojas, buvęs kalinys Cyrenžapovas, grįžęs iš karo, dabar teisiamas už žmogžudystę. Rugpjūčio mėnesį buvęs „Wagner“ narys Romanas M. Kemerovo srityje nužudė su juo girtavusį asmenį, o sutartininkas Sergejus nužudė savo sugyventinę Buriatijoje.

 

Taip pat šį mėnesį įvyko didžiulės žudynės, dėl kurių kaltas sugrįžęs karys. Anot tyrėjų, buvęs vagnerietis Igoris Sofonovas ir jo pažįstamas nužudė iš karto šešis žmones, o paskui padegė du namus, kad paslėptų pėdsakus.

Liepą žmogžudyste buvo apkaltintas vienas iš karo grįžęs savanoris, birželį – vienas vagnerietis.

Gegužę įtariamos trys žmogžudystės, balandį – penkios, o kovą – dvi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)

Komentarai ()