Lietuvoje gyvenantis danas: lietuviai mano, kad kitur žolė yra žalesnė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Muskietininx 2011-01-16 21:15
Gerai, žinosiu, pamosiu visada važiuodamas pro šalį. O jeigu kartais būsi Šiauliuose, praleisi pėstijį, o jis tau pamos, tai būsiu aš. Na, o jeigu pėstysis praleis tave tau pamodamas (nes kartais daug logiškiau yra pėsčiajam palaukti, kol pravažiuos mašina, o tik paskui eiti.) tai irgi būsiu aš. Taip visi ir padarykim.
Separatistas 2011-01-16 21:20
Kartą amerikonai bandė išleisti laikraštį "tik gerom naujienom". Bankrutavo per pora mėnesių, nes nieks nepirko.. Gaila, bet žmonėms labiau "patinka" blogos naujienos. per tv3 ir lnk tik šokius ir cirkus rodo - tiesog apgailėtina
Muskietininx 2011-01-16 21:30
Logiška. Bet pyktis kuris man kyla apie tai galvojant tikrai yra tikras. Iš kitos pusės, juk "psichinis ligonis" yra nepakaltinamas. Tokiems ligoniams juk niekas nesumeta kaltės. Ligonį reikia gyditi, o ne teisti ir išnaudoti. Tam gyvenimo nuskriaustam "ligoniui" duodami blogi vaistai, nors to mėšlo net negalime vadinti vaistais. Ar verta tikėtis, jog toks sunkiai pasiligojęs žmogus pasveiks vienas, be jokios pagalbos ?
Azuolas 2011-01-16 21:40
Nelabai su technologijom ką bendro turi. O šiaip gerų minčių yra. Patiko labiausiai tai, kad argumentai ne kokie nacionalistiniai iš serijos "turi likti, nes čia tavo tėvynė!". tačiau gyvenant lietuvoje tik pusė metų negalima susidaryti pilno vaidzo kokia ta Lietuva. O dėl homoseksualų, tai tokia opi tema lietuvoje... atrodo, kad greičiau tolerancijos atsiras serijiniams žudikams, bet tik ne homoseksualams... Nu man irgi šlykštoka kai du vyrai laižosi ar dar ką nors ten daugiau daro, bet nu ar iš to išplaukia, kad turi visi jie tylėti pasislėpę kamputyje ir apsimetinėti heteroseksaulais? Man taip pat šlykščios ir visokios bobutės davatkos, sudarančios eiles parduotuvėse ir balsuojančios už paksą. Joms irgi reikia tūnoti sau tyliai? šlykšti lietuviška pop muzika. Vemti verčia. Vietoje to, kad jos gerbėjai sau pasislėpę klausytų tyliai, tai leidžia mikriukuose... Gal dar tęsti sąrašą, kol iš Lietuvos gyventojų liks tik mano draugai? sudarom visi sąrašus ir susižiūrim kas daugiau ko nemėgsta ir išžudom juos Nevisi žmonės, po galais, turi vieni kitiems patikti, tačiau visi žmonės gyvena kartu ir turi sugyventi draugiškai. Būtent tai ir yra t-o-l-e-r-a-n-c-i-j-a, tai, kas normalu civilizuotose šalyse, bet dar toli Lietuvai. Apie ką ir kalbėjo danas. Ir gerai, kad užsiminė. Būtent, kad apie tai reikia kalbėti, o ne tylėti. Nes jei tylėsi, tai ir toliau bus kaip senovėje. Kodėl paradų nerengia heteroseksualai... čia tai bent klausimas. O kodėl baltieji vyrai nekovojo už savo teises (kaip grupės turiu omenyje), o tik juodaodžiai ir moterys?
kionig 2011-01-16 21:45
Tai tu eksperimentatoriu klaida tokia manyciau, jog jie toki laikrasti leido geru laikotarpiu, kaip pvz ir sitame straipsnyje minima, jog gerai gyvenancioje valstybeje zmones yra pasyvus, jiem nieko netruksta ir jie nieko toliau nesiekia. Vat jei toks laikrastis butu leidziamas tokiu kriziniu laikotarpiu, ko is tikruju dabar truksta, tai krize ko gero is musu galvu lengvai pasitrauktu su visu pesimizmu. Net tuose paciuose masinese medijose nera pateikiami kokie regionu pasiekimai. Visur pirmuosiuuose puslapiuose kas ka pavoge, kas ka boba isvadino ir t.t. Tiesiog tai yra skirta maitinti pilkajai masei. Tai ir uztat daromi visokie shou, kurie pritraukia tokiu kvailiu mases
Strong_Bad 2011-01-16 21:51
Pesimistu visuomene ir as tarp ju. Beja, visi siandien skundziasi, kad slidu, o man eit tuo paciu taku, kuriuo kiekviena diena metai is metu tenka eit, siandien eit buvo idomu, nes buvo slidu, teko eit atsargiai ir pirstus sukryziaus, nenuobodi kelione. Daugelis toki ora apibudins sakiniais sudarytais is 90% keiksmazodziu. Va tokios nuotaikos vyrauja. Buti pesimistu nera blogai, jei zmogus stengias ta matoma neganda iveikt. Blogiausia yra apatiskas pesimistas - avis.
Muskietininx 2011-01-16 21:55
Nemėgstu pop'so. Jis kvailas ir nieko nepasako. Geriau paklausykit štai ko: http://www.youtube.com/watch?v=zC4vEEE0lcU Manau į šiuos žodžius galime įtraukti ir homoseksualus. Esmė ta, kad mes jų niekaip nepakeisim. Tenka tik susitaikyt.
blizzard 2011-01-16 21:55
Gaila kad visokie šou užima kone 80% procentų vakarais rodomos televizijos.. na o dieną panašiai užima muilo operos. Nesistengiama joks tobulėjimas ar dar kažkas. Kaip pvz radijo stotis opus3 ten groja tikrai gera muzika, tačiau dėl finansavimo stokos ji tik tam tikrom valandom gali transliuoti.. žmonės visi dar nuo sovietmečio užsilikę ir nesistengia dėl savęs. Nežinau kodėl taip yra visgi net nebandoma išlysti iš tos pilkos masės. Ryški mašinos spalva reiškia kad tu gėjus, jeigu ten tavo šukuosena kitokia tai vėl kažkoks ne toks ir t.t. tas pradeda nervuot..
Rukis 2011-01-16 21:55
Trumpai tariant - pohuistas (tikiuosi administracija netraktuos tai kaip keiksmažodį)
Muskietininx 2011-01-16 22:03
Man šiandien teko eiti namo su mama iš garažų. Nuėjome kokius 2 km. , tuo pačiu keliu, kaip ir kiekvieną kartą. Iš jos girdėjau tik dejones ir liūdesį. Visi aplinkiniai elgėsi lygiai taip pat. Bet mano nuotaika buvo kitokia, aš buvau linksmas. Mama norėjo važiuoti autobusu, o aš norėjau eiti, neleidau jai važiuoti. Kai kartu čiuožėme šaligatviu priekyje pastebėjau vyriškį ir ponią, supratau, kad jie nepažįstami. Bendrakeliaiviai labai lėtai stūmėsi taku į priekį. Na o mes, dviese ir judėjome greičiau. Priėjęs arčiau pastebėjau, kaip vyriškis šypsosi poniai, juk jie abu buvo tokioje pat absurdiškoje situacijoje kaip ir visi. Tai sukėlė jam juoką. O tuo pačiu privertė nusišypsoti ir mane. Ponia taip pat reagavo su šypsena. Susikibę už parankių parėjome namo be jokių traumų. Buvo tikrai gera, nes aš rėmiausi į mamą, o ji į mane. Tokio palaikymo seniai nebuvau patyręs. Todėl, tokiu oru, vaikščioti tik su savo artimaisiai ir tik susikabinus. Tai puikiai pagerina santykius. Tad štai, išeina, kad iš tokių niurių ir pavojingų sąlygų galime išpešti ir kažko naudingo.
šakės 2011-01-16 22:04
+1. Pasakei viską, ką norėjau pasakyti Beje, kažkur rašė apie tyrimą, kad lietuviai bene labiausiai pasaulyje sieja laimę su pinigais. Toks mąstymas priveda prie to, kad visada liksim vargšais. Jokia paslaptis, kad kuo labiau žmonės trokšta pinigų, tuo vargingesni lieka. Kiekvienas žmogus nori būti laimingas. Lietuviai mano, kad reikia turėt daug pinigų. Ir greitai. Greičiausias būdas: atimt iš kitų. Todėl ir turim tokią valdžią, emigraciją, keistas žmogžudystes dėl centų ir t.t. Visa tai visuomenės vertybių veidrodis, viskas dėl pinigų. Kas be ko, turtingi artimiausiu metu nebūsim. Taigi su tokiomis vertybėmis esame pasmerkti būti nelaimingais
zahiraz 2011-01-16 22:10
Visiškai nesutinku su autoriaus nuomone, šneka NESĄMONES ir nieko įdomaus ar rimto nepasako. Čia tikriausiai pirma publikacija Technologijos.lt, kuri nėra verta čia būti! Mano nuomone.
kionig 2011-01-16 22:16
O kam idomi tavo nuomone ?
immortallt 2011-01-16 22:19
Jeigu nori buti laimingas, turek tiksla gyventi ir tai privalo buti ne pinigai! Kai jau turi tiksla, siek jo ne liezuviu ir piktinimusi, o domekis kaip ji pasiekti ir DIRBK del tikslo. Tada turesi ir pinigu ir draugu, ir laiminga gyvenima. Kai nuolat galvojat kaip blogai, tai ir bus blogai, nes tik save taip nuteikiat ir nieko nesiekiat, nieko del saves nedarot. Ir atpraskit pagaliau nuo sovietu sajungos planines ekonomikos. Valdzia neturi jum darbo surast, sugalvot ka mokytis, duoti jums verslo plana ir ji ivykdyti, moketi tokias ismokas, kad dirbt nereiketu, nes tada is vis niekas ne cento negaus. Ir nuolat pykstama ant verslininku, kurie tik elgias taip, kaip rinka leidzia. Manot jie darosi didziulius pelnus ? Tai kodel tada nesupuola uzsienio kompanijos ? Todel kad tu tokiu dideliu pelnu nera, kaip jus isivaizduojat.
kionig 2011-01-16 22:21
Dar skaitinedamas visokiu ekonomistu forumus irgi radau idomiu pamokanciu istoriju kas ir kodel pinigai siejami su laime. Vienasyk karalius liepe savo kariams eiti ir is kaimelio zmoniu surinkti visus pinigus. Kareiviai zinoma surinko ir ateje pas karaliu, jie buvo paklausti: -Kaip laikosi zmones ? - Blogai. Na tada karalius vel liepe atitimti is zmoniu paskutines santaupas. Vel kareiviai padare savo darba, bei buvo uzklausti: -Kaip laikosi miestelio zmones ? -Labai blogai laikosi, visi liudi ir verkia, kad nieko neturi. Tada vel karalius pasiunte savo karius trecia karta surinkti pinigu. Kareiviai gryze nieko nepese, buvo uzklausti: -Kaip laikosi dabar zmones ? -Zmones dziaugiasi is laimes. P.S Morala susigalvoti patiems
bambukas 2011-01-16 22:27
Štai koks paradoksas: aš, pasakydamas teisybę, jog Tarkvinijus Išdidusis yra daunas, stipriai pasididinu šansus gauti baną, nors lyg ir turėtų būti atvirkščiai.
Nerkashis 2011-01-16 22:30
Tai kad viskas dabar paremta pinigais. Visada skaičiuojama ar atsipirks, ar apsimoka. Tarkim konkreti situacija: turiu žemės ir ketinu užsiauginti kokią morką ar bulbę. Namiškiai puola atkalbinėt - neapsimoka, daugiau pravažinėsi, parduotuvėj pigiau.... Kažkodėl retas susimąsto apie psichologinę būseną. Žvejyba apsimoka? Kvietkas vazone ant palangės apsimoka? Turėti mašina apsimoka?
M.Mantas 2011-01-16 22:35
Taip. Lietuviai tikrai mano, kad kitur žolė žalesnė
kionig 2011-01-16 22:36
Vienintelis paradoksas tas, kad uz pinigus laimes nenupirksi. Sita pakartok tiem, kurie skaiciuoja ar apsimoka. Ivertinti zinoma reikia ar apsimoka, bet vadovautis tik vien siuo kriterijumi yra labai netoleriagiska
Muskietininx 2011-01-16 22:48
Taip, be pinigų nepatirsi pilnutinės laimės. Lygiai taip pat, kaip ir jos nepatirsi nemokėdamas jais naudotis. Būkim realistai. Gyvenimo kokybė tikrai lemia žmogaus nuotaiką ir požiūrį. Pinigai tai gali duoti, todėl tai gali ir suteikti tos "dirbtinės laimės", kai manome, jog viskas yra gerai.