Lietuvoje gyvenantis danas: lietuviai mano, kad kitur žolė yra žalesnė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2011-01-16 23:11
Manau Lietuvoje laimingam buti sunku, cia galima tureti tik laiminga senatve... tai yra laimingai nugyventi gyvenimo pabaiga
kionig 2011-01-16 23:25
Kodel sunku ? As paprastai sakau, kad kiekvienas yra laimingas tiek, kiek jis pats tokiu nori buti. O del senatves, jei turesi sveikatos kai sulauksi 60-70 metu, tada tikrai galesi jaustis laimingu, kad tau neteks guleti ligonineje, vaikscioti pas gydytojus ir ryti vaistus saujomis, kad galetum gyventi
kionig 2011-01-16 23:35
Cia reikia dar izvelgti ir kita aspekta, jog turedamas daug pinigu irgi nebusi laimingas. Nes per didelis dziaugsmas pagimdo liudesi(kieno tai citata pamirsau). Pinigai nieko negali duoti, pakol tai tik yra susitarimas, kad tas popierius turi atitinkama verte. Tai pvz tu turedamas tarkim 100mln litu nebusi uz mane laimingesnis, kai as turedamas grubiai tariant 1000 lt. Tai paklausk saves, kas laimingesnis tokiu kriziniu laikotarpiu, kai valiutos taip baisiai svyruoja ir kiekviena ju gresia krachas ? O uz pinigus nepatirsi pilnutines laimes dar ir del to, kad pvz tu nenusipirksi sveikatos, taip pat nenusipirksi laiko. Kaip pvz lietuviu liaudies patarle sako: "be prieteliu negyvenk, bet ir tu nedaug turek". O cia ir slypi pagrindine ismintis, jog cia yra aukso viduriukas !!!
neatspesi 2011-01-16 23:59
Na, straipsnis geras, ir vertas būti technologijos.lt. Danas čia gyvena ilgiau nei pusę metų (galbūt stabiliai pusę), nes šiaip yra su juo tekę susidurti ir prieš ketverius metus. Vieni komentaruose užsipuolė homoseksualus, kiti juos gynė, treti liepė susitaikyti. Taip, tenka susitaikyti ir pripažinti, kad jie yra, juk neiššaudysim jų kaip Hitleris žydus šaudė. Ir viskas su jais yra gerai, jie irgi yra žmonės, tačiau, norėčiau palaikyti kažkieno (nepamenu) nuomonę, kad paradų rengti nereikėtų, nes būtent tai ir kelia didžiausią nepasitenkinimą. Juk mes savo heteroseksualumo paradais neafišuojam. Vėlgi, kažkuris komentatorius kalbėjo apie sąrašo kas kam nepatinka sudarymą ir visų išžudymą ir tuo pačiu apie toleranciją. Čia kaip ir derėtų sutikti, nes deja, bet niekas nepasikeis ir toleruoti tenka. Tačiau iš tiesų viskas turėtų būti kiek kitaip - t.y. mes gyvenam per didelėje bendruomenėje. t.y. aš pvz. gyvenu Vilniaus miesto bendruomenėje, kur yra daugiau, ar mažiau, bet ~ 600 000 gyventojų, o tai yra be galo daug, palyginus, kaip gyvena koks balbieriškis (na, tradiciškai jį paimkim..). Juk ankščiau žmonės gyveno mažesnėm bendruomenėm, todėl buvo laimingesni. Iš tiesų, tai kokių 5-6 aukštų daugebutis būtų normali vidutinė bendruomenė, kuri galėtų darniai sugyventi. Pagalvokit apie tai. Tam žmogui iš panevėžio - labai džiugu, kad pamatei tokią gražią Britanijos pusę, kaip danas Lietuvos. Spėju greičiausiai teko pabuvoti vienam ne iš didžiųjų miestų, nes ten yra visiškai kitaip. Juk ir Lietuvoj, jeigu nuvažiuosi į kokį atokesnį kraštą, tave sutiks su vaišėmis (būna ir taip mūsuose). Kad išvažiuoja jaunimas - ir gerai, ir blogai - svarbu, kad tik sugrįžtų. Nežinau, kiek tai yra tiesa, šito fakto niekada nepatikrinau, bet kai man kokioj 6-7 klasėj, ar tai fizikos mokytoja, ar tai kas papasakojo, kad Japonai po atominių katastrofų išsiuntė nemažai savo žmonių mokytis į užsienį, viską jiems finansavo, kad tik jie sugrįžtų paskiau ir pažiūrėkim kokia Japonija dabar. Iš tiesų Lietuva turtinga ir savo istorija ir kraštovaizdžiu. Ir šiaip tai yra nuostabi šalis. Bet galbūt po tokių okupacijų kokias teko apturėti sunkiai ir ilgai kas nors keisis. Bet vėlgi, pažiūrėkit, tos šalys, kurios atrodo turtingos tai ir pasiekė per ilgą laiko tarpą. Pasižiūrėkit, kiek laiko Prancūzija, Vokietija yra demokratinės šalys. Kiek laiko amerikonai vystė savo demokratiją. Lietuviai, galbūt derėtų sakyti Baltai per amžius buvo susikaldę ir vieni kitus palaikydavo, tik juos vienydavo vienas tikslas, o kai gyvendavo gerai - gyvendavo kiekvieni sau, lasivai ir laimigai. Gaila, kad mūsų senovės istorija daugumoje yra sunakinta, tad neturime nei jokios filosofinės revoliucijos (kaip tatai yra Rytuose ar vakaruose), mūsų senoji religija (jokie ne pagonys, tai ne religija), kartu su pasaulėžiūra (t.y. filosofija) irgi sunyko. Nežinau, privariau čia ne į temą, bet taip jau kartais būna, kai užplaukia..
Azuolas 2011-01-17 00:54
So? vadinasi nuo 600 000 galima išžudyti 3-10% už tai, kad ne tam, "kam reikia" jaučia potraukį? Kiek % bendruomenės pagal tave turi sudaryti mažuma, kad būtų galima ne tik, nekreipti į ją dėmesio, bet ir teisiškai engti? 10% jau tinka? galima Vilniuje diskriminuoti lenkus, pensininkus, nekatalikus, juodaodžius? Ar supranti kur suku? "normalių žmonių" ištiesų sunku atrasti. Man rodos galima lengvai būtų surasti kokią "mažumos grupę" ir kuriai pats priklausai ir nemėgsta dauguma. (pvz klausaisi kokios isskirtinės grupės, ar mėgsti isskirtinią knygą).
Atlast 2011-01-17 02:35
LOL ir nebukit gejai - nestumkit ant savo salies
keine_lust 2011-01-17 04:03
tai kad tie gejai maziau stumia ant Lietuvos nei paprasti zmones
kionig 2011-01-17 05:09
Jei neturetu uztarimo briuselyje, tai ko gero jie cia isvis nieko nenuveiktu. O poto visokie auksti dedes kritikuoja Lietuva, neva ji netolerantiska. Ir kas man ? Tegu kritikuoja kaip sau patinka. Siaip tai homoseksualizmas nera didziausia problema, del ko cia reiktu labai sureiksmint. Yra svarbesniu problemu.
neatspesi 2011-01-17 07:05
Neįsiskaitei į pirmuosius sakinius, kur parašyta, kad kaip jau gyvename, niekas nebepasikeis, todėl toleruoti tenka, niekur nedingsi. O kaip rašiau dar keliose pastraipose prieš tai - žudyti nežudysim, papraščiausiai žmones kiršina eskalavimas, arba kitaip tariant "išsišokimas" vienos ar kitos mažumos. Aš sutinku, kad ir pats priklausau kažkokiai mažumai iš tiesų, gerai pastebėjai, kad visumą sudaro mažumų dauguma, tačiau, kad būtų darni visuma, tai turi mažumų tarpusavio santykiai būti geri. Sutik, kad čia panašiai kaip ląstelės sudaro kažkokį organizmą ir kad tas organizmas būtų sveikas ir funkcionuotų, tai visos ląstelių grupės sudarančios kažkokius organus turi darniai veikti ir būti sveikos, o jeigu kažkas negerai - atsiranda vėžinės ląstelės, kurios po truputį nužudo organizmą ir tai nebūtinai homoseksualai, tai gali būti tie patys seimūnai, kurie sudaro "valdžios organą", tai iš tiesų gali būti bet kuri mažumos grupė.
Azuolas 2011-01-17 10:04
Pilnai sutinku, ginčai tik pradideda dėl "darniai" suvokimo.
zfroidas 2011-01-17 10:06
"Kas be ko, turtingi artimiausiu metu nebūsim. Taigi su tokiomis vertybėmis esame pasmerkti būti nelaimingais" o va vienas ministras katik rode per 4 metus nuo 4 mln iki 107 mln turtas padidejo ir kaip jaustis tautai? D
Vytautas 2011-01-17 10:21
prieš savivaldybių rinkimus? Tuo labiau, kad ir aiškių įrodymų nėra, tačiau reputacijai jau "šakiai".... Be to, taip ir didėja tautos susipriešinimas.
Zebediejus 2011-01-17 10:25
Emigracija nėra tik dėl pinigų ir geresnių algų. Nemažai emigruoja ir dėl kitko - aplinkos. Jei kada emigruosiu, tai būtent dėl šios priežasties. Kai kas sako, kad aplinką patys ir formuojam. Yra tiesos. Bet visur yra tam tikra riba, kurią tu įtakoji ir kurios ne. Tai, kad žmogus neduoda kyšių ir moka mokesčius, Lietuvoje yra labiau "durnizmas", nei norma. Tai, kad tu praneši apie nusikaltimą, tu esi "ožys", o ne pilietiškas. Ir t.t. ir pan. Jau nekalbu apie įsišaknyjusi "kolūkio pirmininko sindromą", kai bet koks žmogelis, gaves bent truputį valdžios (šūdfirmės direktorius, poliklinikos registratorė ar muitininkė) tik ir rodo savo "viršenybę". Apie korupciją ir savanaudiškumą net nekalbu. Nesinori kalbėti ir apie tingėjimą dirbti įvairiose institucijose. Ir ne viską gali pakeisti. Gali stengtis, duoti į teismus (abejotinos kokybės), rašyti raštus ar rodyti save kaip pavyzdį. Tai duoda tiek mažai naudos, kad svyra rankos. Net jie ko ir pasieksi, tai užims amžinybę. Geriausiu atveju, pagerėjimą pamatysi tik būdamas senas. O gyventi norisi dabar, nes gyvenimas tikrai trumpas. Nebūtinai turtingai, nebūtinai labai linksmai. Norisi gyventi saugiai ir užtikrintai. Nesinori vaikų auginti budulių aplinkoje, kurioje didžiausios vertybės yra Zvonkės, tiuninguotas BMW, "apsukrumas" (pas mus taip vadinami vagiantys iš biudžeto) ir "pakeliamas" kiekis degtinės. O šito pakeisti greitai nepavyks. Todėl žmonės keičia ne aplinką, o ieško jiems tinkančios aplinkos, kurioje jie jaučiasi saugus ir užtikrinti. Galima tai vadinti "pasidavimu", bet galima į tai pažiurėti ir kaip į savo jėgų įvertinimą. Suvokimą, kad kova su vėjo malūnais - ne visada apsimoka.
nondescript 2011-01-17 10:32
tavo tiesa, bet niekas uz tai nenori prisiimti atsakomybes, juk neturim kazkokios institucijos, kurios pagrindinis tikslas butu uzsiimti "stereotipu lauzymu ir pozityvaus mastymo skleidimu" zinoma yra tokiu pavieniu kovotoju, bet kaip sakoma, vienas lauke ne karys. mums reikia kazko, kas suvienytu tauta, kad pagaliau nebesijaustumem tokie susvetimeje ir priesiski vieni kitu atzvilgiu
Atlast 2011-01-17 11:05
Zebediejus ++ Galima pagalvoti, kad "patriotai" tai tie zmones, kurie prisitaike prie tokios sistemos ir kritikuoja kitaip mastancius, nenorincius gyventi tokioje aplinkoje. Lyg butu tik ekonomine emigracija. Taip, gyvenimas trumpas ir nereikia nusileisti ir tiketi gyvenimo neatitinkanciom filosofijom. Vieniems gerai cia, kitiems kitur, todel vieno kurpalio nera ir nereikia.
blizzard 2011-01-17 11:39
gal kiek kitaip reikėtų formuluot, pabandysiu paaiškinti. Likti čia ir kurti aplinką, kaip jau buvo minėta praktiškai nėra šansų nes tavo pastangos nueina veltui, tuo labiau kad dar plevesuoji ties išgyvenimo riba. Tada žmogus supranta kad jis švaisto savo gyvenimą čia. Todėl yra priverstas keisti savo aplinką kitaip prašvaistys tuos savo metus ir tam purve aplinkui save ir mirs. Nežinau ar dažnas susimasto iš jūsų ar jūs nešvaistot savo gyvenimo, būtent būdami čia. Gal tai ir skamba kaip paauglio mintys, bet realiai taip ir yra kaip žmogus žino juk kažkur jam yra sudarytos geresnės sąlygos, ar kad bent gali jų siekti, jam kyla dvejonės kodėl jis turi čia kentėti kaip gali ten stengtis dėl tokios visuomenės kuri jį supranta ir kuri jam tinka. Bėda ta kad taip masto tik vienetai, jeigu mastytų visi manau tiem pasikeitimam užtektų kokių 10 metų. Tokie žmonės tikrai grįš, nebent mūsų valstybė nepasikeis per 50 ir daugiau metų, kas irgi tikėtina. Ne vien piniguose čia esmė, va pateiksiu pavyzdį. Su tėvu vasaros metu uždarbiaujam lietuvoje, juodadarbiai galima sakyt dažom, pjaunam malkas, tvarkom aplinka ir t.t. uždirbam kaip pasiseka, bet per vasarą kažkur 20 000 galima ir dar nepersistengiant. Aišku nuo klijantūros priklauso, nuo to kokią techniką turi ir kiek tu dirbt nori, bet uždirbt galima ir neblogai. Aišku ten uždirbti galima kokius 3x daugiau nei čia. Bet tie 20k tikrai nėra mažai kaip per porą mėnesių.. Negi jūs galvojat kad tie žmonės išvažiuoja tenai laimės ieškot tik todėl kad mažai moka? juk jie dirba taip pat kaip ir mes, o neretai ir sunkiau, ten įsitvirtinti sunkiau, kainos didesnės ir t.t. Vis gi išvažiuoja dėl kitų pažiūrų.. Pas mus visuomenė pilka, sovietmečio atmosfera tiesiog žudo.. kad tai pasikeistų neužteks tik vienos kartos laikotarpio. Vaikas gimsta šeimoje, ką jis mato? baldą kuris pagamintas sovietmečio rusijoje prieš 5 metų, pigiausio varianto ieškojimą neatsižvelgiant į kokybę, pastatus pastatytus sovietmečiu.. ir t.t. Tas veikia psichologiškai, gal net ir nepastebim, bet kad vaikščioti mieste mums būtini mp3 grotuvai, kad praleistume laiką daugumai būtina nusigert ir t.t. Bandoma atsiriboti nuo tos aplinkos kaip tik įmanoma, ją ignoruoti.. Va rodė gerą filmą per ltv gaila nemačiau dabar skaitau aprašymą. Filmas 1982 metų vadinasi "Atsiprašau" perskaičiau aprašymą ir ten turėtų būti rodoma tokia situacija kokią turime dabar lietuvoje. Filmo aprašymas „Iš kažkokių didelių miestų į tėviškę atvyksta labai išpopuliarėjęs bardas Pranas. Aerouoste jį pasitinka ir į gimtąją gyvenvietę, kur liko Prano pasenę tėvai, veža buvęs jo vaikystės draugas Jonas, dirbantis ten gydytoju. <...> Pranas sumano remontą, ištuština palėpę, keičia kambarius, nors Tėvukas tai traktuoja tik kaip „katastrofą“. Klestinčioje gyvenvietėje, kuriai vadovauja visų „prezidentu“ vadinamas Ačas, nuolat lankosi neaiškūs „svečiai iš Vilniaus“, kuriuos reikia vaišinti ir girdyti. <...> Kartą, stabilią gyvenvietės kasdienybę sudrebinus pasiutusiam šunėkui, Tėvukas per sąmyšį išeina iš namų. Niekur jo neradęs sūnus vakare pasakoja Ingai ir primena Mamai ikikarinę legendą, kaip Tėvukas – jaunutis inžinierius, aerosporto entuziastas, kartą nusileido savo lėktuvuku šventoriuje per mišias, kaip visų atsiprašinėjęs: atsiprašau, kad sutrukdžiau jums pamaldas.“ Ko gero reikės pažiūrėt šitą filmą..
Tas_pac 2011-01-17 11:52
Scenaristas kažkoks papilstė iš tuščio į kiaurą
blizzard 2011-01-17 12:21
na manau supratot esmę kad žmogus grįžta iš vakarų į tą kolkozą ir ta skirtumas akivaizdus.. belieka tik nusivilt kad net ir dabar kaip jau tiek metų prabėgo situacija napasikeitus..
nondescript 2011-01-17 12:29
yra toks posakis, kvaili ir baznycioj musa, vaziuok nevaziaves, jei nemokesi gyvent, tau visur bus blogai, sedesi kokiam mandarinu fabrike, ir skusies koks sumautas tavo gyvenimas juk viskas priklauso nuo zmogaus poziurio ir prioritetu, dauguma "bega" ieskodami geresnio gyvenimo, bet pamirsta atsakyti sau patiems i svarbiausia klausima, KO JIE NORI IS GYVENIMO? kaip galima kazko siekti, kazkur "begti", nezinant ko nori? toki zmogu nuolat ir kamuos abejones, kad jis svaisto laika ir panasiai
blizzard 2011-01-17 12:43
Tame ir esmė kad čia visi tokie ir yra nežinantys ko nori iš gyvenimo ir sėdintys vienoje vietoje. O viskas kaip tik pritaikyta jiems. Atlyginimai maži kad pilnai jų užtektų tiem žmonėm, todėl jie ir nesiskundžia, o jei ir pasiskundžia vis tiek išgyvena.. TV laidos, socialinės garantijos, gatvės, namai viskas pritaikyta tokiems žmonėms kurie skirti tik pinigams uždirbt.. O tie vienetai kam jie reikalingi, pinigų su jais neuždirbsi, jie gerai gyvent nori, tai arba išmirs arba pavirs tokiais pačiais arba emigruos..