Šių bulvyčių skonis kaip „McDonald's“. Svarbiausia – vienas žingsnis prieš kepant (Video) ()
Nedėkit per daug bulvyčių vienu metu.
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=BFx0F9nVICM&t=61s
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
„McDonald's“ bulvytės yra mėgstamas užkandis daugeliui žmonių visame pasaulyje. Laimei, jų traškumą ir skonį galima atkurti namuose. Tereikia žinoti keletą paprastų gudrybių, kurios pavers namines bulvytes tokiomis pat skaniomis, kaip ir populiariojo greitojo maisto tinklo bulvytės.
Liepos 13 d. švenčiama Tarptautinė bulvyčių fri diena. Beje, „McDonald's“ bulvytės turi gerbėjų visame pasaulyje ir yra vienas populiariausių greitojo maisto tinklo produktų. Pasitelkę šią paprastą gudrybę, galite pasigaminti traškių bulvyčių, kurių skonis kaip tikrų, o kartu ir nebrangu, ir lengvai pagaminama.
|
Bulvytės būna įvairių rūšių – nuo klasikinių, tiesių, vidutinio storio bulvyčių iki plonų, traškesnių. Taip pat populiarios garbanotos, spiralės formos bulvytės ir belgiškos bulvytės, kurios kepamos du kartus, kad būtų išskirtinio traškumo. Vis labiau populiarėja ir sveikesnės versijos, pavyzdžiui, keptos bulvytės arba saldžiųjų bulvių bulvytės, kurios yra natūraliai saldesnio skonio. Tačiau labiausiai mus sužavėjo greitojo maisto klasika.
Ilgą laiką sklandė gandai, kad „McDonald's“ bulvytės gaminamos iš bulvių minkštimo, o ne iš tikrų bulvių, tačiau paaiškėjo, kad tai netiesa. Jų traškumo paslaptis slypi tinkamame paruošime – tereikia įdėti bulvių miltų arba kukurūzų krakmolo, kad gautumėte tokį pat puikų, o gal net geresnį, galutinį rezultatą.
Tinkamos bulvės yra labai svarbus sprendimas planuojant namines bulvytes. Geriausia rinktis C formos bulves, nes jose optimalus krakmolo kiekis ir mažai drėgmės. Tai leidžia bulvytėms tapti traškioms išorėje, o viduje išlikti minkštoms ir purioms. Šios bulvės gerai sugeria riebalus, bet per greitai nesuminkštėja, išlaikydamos tobulą tekstūrą ir skonį.
Norėdami paruošti „McDonald's“ stiliaus bulvytes, venkite storų belgiškų juostelių. Vietoj to rinkitės plonas bulvių juosteles. Pirmiausia bulvytes pamirkykite šaltame vandenyje su baltuoju actu santykiu 1:10 apie 30 minučių.
Po pamirkymo kruopščiai nusausinkite bulves ant popierinio rankšluosčio, tada padenkite jas plonu kukurūzų krakmolo sluoksniu – apie 1 valgomąjį šaukštą kilogramui bulvių. Bulvytės jau paruoštos kepimui.
Nepamirškite gerai įkaitinti aliejaus ir nedėti per daug bulvyčių vienu metu, nes tai sumažins aliejaus temperatūrą. Dėl to jos išvirs, o ne keps, ir praras traškumą.