"Bug-A-Salt": druska užtaisomas vinčesteris arba kaip nušauti musę? (Video)  (13)

Vasarą musės ir kiti zyziantys (ar ne tik zyziantys) nariuotakojai sutvėrimai – smulkmė, tačiau neretai – labai įkyri ir bjauri smulkmė. Iš musės daryti dramblio, žinoma, šį karštą olimpinį penktadienį niekas nesiruošia. Tačiau proga pakikenti iš kai kurių pasaulio piliečių išradingumo – nebloga. Musių nekenčiantis amerikietis Lorensas Magjorė (Lorenzo Maggiore) susikonstravo druska užtaisomą plastmasinį vinčesterį, kuriuo muses šaudo pavydėtinai rezultatyviai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daug tai ar mažai, tačiau išradėjas užsimojo už savąjį „musiašaudžio“ prototipą, pavadinimu „Bug-A-Salt“, susišluoti apvalią sumelę – 15 tūkst. JAV dolerių. Tiek reikėjo į jį investuoti. L. Magjorė labdaros tinklalapiu „IndieGoGo“ siekia savo produktą išpopuliarinti taip, kad musiniai vinčesteriai atsidurtų prekybos centrų lentynose. Ginklo konstrukcija – genialiai paprasta: į „šovininę“ tereikia įberti paprasčiausios druskos – tai ir visos technologinės įmantrybės. Pasirodo, to su kaupu pakanka įkyrius vabzdžius pasiųsti į kitą pasaulį. Lyginant su akmens amžiaus senumo musių mušekliais (ar kiek modernesne jų atmaina – susukta popieriaus (laikraščio ar žurnalo) tūta), druskinis vinčesteris savo efektyvumu minėtus pirmtakus lenkia kone ištisais šviesmečiais: pataikymas – šimtaprocentinis. Savo išvaizda ir veikimo principu „Bug-A-Salt“ primena žaislinį, iš plastmasės pagamintą vandens šautuvą. Ginklo išradėjas didžiuojasi, jog tokia „muškieta“ visiškai nepavojinga žmonėms – vaizdo siužete išradimo autorius demonstruoja, jog druskos užtaiso šūvis nesuplėšo net ir ant vamzdžio užmauto polietileninio maišelio. Tačiau musėms bet kuri salvė – mirtina. Tuo taip pat galima įsitikinti vaizdo klipe – musės ten krenta... it musės, viena po kitos.

Įspūdingas pabūklas, tiesa? Jei net dreba rankos, kaip užsimanėte „Bug-A-Salt“, jums klaikiai pasisekė – L. Magjorė už jį prašo... Prašė 15 „gabalų“ „žalių“. Tiksliau – tiek jam atsiėjo šio instrumento kūryba, ir tokią sumą jis pageidautų susigrąžinti kaip dividendus už investiciją. Tiesa, paskutinės naujienos tokios, jog L. Magjorės koncepciją supratę musių šaudymo gerbėjai amerikiečiui suaukojo jau net 62 tūkst. JAV dolerių, nors iki labdaros akcijos pabaigos liko dar 45 dienos. Tad iš anksto užsisakyti musiašaudį galima už 30 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (13)