Kokie specialistai Lietuvoje yra tiesiog graibstomi?  (6)

Nuolatinės kalbos apie darbuotojų trūkumą priverčia susimąstyti: ar iš tiesų Lietuvoje nebėra kam dirbti? Portalo „CV-Online“ marketingo vadovė Rita Karavaitienė atskleidžia, kokių specialistų poreikis Lietuvoje šiuo metu yra didžiausias.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, daugiausiai darbo pasiūlymų šiuo metu sulaukia pardavimo, taip pat prekybos, pirkimo ir tiekimo specialistai. Be to, jau kurį laiką labai paklausūs informacinių technologijų specialistai.

„Daugiausiai darbo skelbimų yra skiriama pardavimų sričiai. Tai ne tik pardavimų vadybininkai, bet ir pardavimų projektų vadovai. Kas labai svarbu – pardavimų vadybininkai su specifinėmis srities žiniomis yra tiesiog graibstomi”, - R. Karavaitienė sakė „Žinių radijo“ laidoje „Verslo ritmu“.

Toliau, pasak R. Karavaitienės, antra didelė grupė – prekyba, pirkimai, tiekimai. Taip pat nemažai darbo pasiūlymų su dideliais atlyginimais yra informacinių technologijų specialistams.

Įmonės, nerandančios tinkamų darbuotojų, vis dažniau linkusios investuoti į jaunus ir nepatyrusius žmones. O asmenys, ieškantys darbo, dažniausiai domisi ne tomis sritimis, kuriose daugiausiai darbo pasiūlymų, sako R. Karavaitienė.

„Darbdaviams reikia pardavimų vadybininkų, transportininkų, IT specialistų. Tuo tarpu dažniausiai žmonės ieško darbo finansų srityje, administravimo, rinkodaros, reklamos, teisės – kur skelbimų nėra daug”, - teigė specialistė.

Vis dėlto ji nesutinka, kad Lietuvoje trūksta darbuotojų. Greičiau trūksta motyvacijos dirbti, mano R. Karavaitienė.

„Yra Lietuvoje žmonių, kurie tikrai galėtų dirbti, bet nemažai stokoja motyvacijos - kam dirbti, jei galima pašalpą gauti; aš už mažiau nei 2 tūkst. Lt nedirbsiu. Tos motyvacijos trūksta – verčiamasi trumpalaikiais darbais, kažkokia kita veikla”, - teigė ji.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(8)
(0)
(0)

Komentarai (6)