Baltieji rūmai patvirtino: pirmadienį Vladimiras Putinas gali likti be pinigų  (5)

Jau pirmadienį JAV prezidento Baracko Obamos administracija gali paskelbti naujas sankcijas Rusijai. Apie tai praneša „The New York Times“. Baltieji rūmai šią informaciją patvirtino. Tuo tarpu Michailas Chodorkovskis mano, kad Vladimiro Putino nesustabdys jokios sankcijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The New York Times“ pabrėžia, jog šįkart sankcijos gali būti nukreiptos prieš asmeninius Rusijos prezidento Vladimiro Putino finansininkus.

„B.Obamos administracija siunčia signalą, kad ji žino, kur Rusijos lyderis saugo savo turtus, ir galiausiai jis tiesiogiai arba netiesiogiai gali pajusti sankcijų jėgą“, – rašoma straipsnyje.

Dar didesnę ekonominių sankcijų jėgą pirmiausia gali pajusti Rusijos turtuoliai Genadijus Timčenko, Jurijus Kovalčukas, Arkadijus bei Borisas Rotenbergai, kurie jau buvo įtraukti į kovo 20 d. JAV paskelbtų asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą. Manoma, kad jų valdomi milijardiniai verslai iš tiesų priklauso V. Putinui. Visi šie verslai yra tarptautiniai, tad sankcijos jiems būtų skausmingos.

Skaičiuojama, kad V.Putinas verslo magnatų rankomis valdo nuo 40 milijardų iki 70 milijardų JAV dolerių vertės turtą.

Kai kurie B.Obamos administracijos atstovai pasisakė už tai, kad būtų paviešinta informacija apie V.Putino sukauptus turtus, kad rusai pamatytų tikrąjį savo valdovą.

Manoma, kad sankcijos, be kita ko, gali būti pritaikytos Rusijos naftos giganto „Rosneft“ vadovui Igoriui Sečinui ir dujų koncerno „Gazprom“ vadovui Aleksejui Mileriui, taip pat Rusijos geležinkelių vadovui Vladimirui Jakuninui.

„Anksčiau kai kurie B.Obamos administracijos atstovai pasisakė už tai, kad būtų paviešinta informacija apie V.Putino sukauptus turtus, kad rusai pamatytų tikrąjį savo valdovą. Tačiau kol kas šiai idėjai priešinamasi Baltuosiuose rūmuose“, – rašoma straipsnyje.

„The New York Times“ teigia, kad kai kurie įstatymų leidėjai Kongrese ieško galimybių priimti įstatymus, kurie priverstų JAV Vyriausybę paskelbti, kokio dydžio turtą valdo V.Putinas.

Sekmadienį B.Obama pareiškė, kad atėjo laikas JAV ir Europos Sąjungai kartu paskelbti naujas sankcijas Rusijai, nes ši nepadarė nieko, jog vykdytų Ženevos susitarimą ir neeskaluotų įtampos Ukrainoje.

Baltieji rūmai: pirmadienį naujos sankcijos tikrai bus

JAV prezidento patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pavaduotojas Tony Blinkenas televizijos CBS eteryje pareiškė, kad pirmadienį JAV įves naujas sankcijas. Jos bus nukreiptos į Rusijos ekonomikos gynybos ir technologijų sektorius.

Pasak T.Blinken, sankcijos bus įvestos žmonėms ir kompanijoms, kurias JAV laiko artimomis prezidentui V. Putinui.

M.Chodorkovskis: V. Putino jokios sankcijos nesustabdys

Ukrainoje viešintis verslininkas, buvęs V. Putino „sąžinės kalinys“ Michailas Chodorkovskis mano, kad V.Putinui jokios sankcijos nebaisios.

Pasak naujienų agentūros „Unian“, tai jis pareiškė sekmadienį Donecke. „Jokios sankcijos V. Putino staiga nesustabdys“, – įspėjo M.Chodorkovskis.

Jo manymu, Rusijos ekonomika, jei būtų įvestos griežtos sankcijos, turi rezervų atsilaikyti mažiausiai 5 metus. „Situacija blogės, bet ji nebus kritiška“, – teigė verslininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (5)