ES Rusijai suteiks kelias dienas  (3)

Europos Sąjunga (ES) penktadienį turėtų sutarti dėl naujų ekonominių sankcijų Rusijai, tačiau neskubės jų įvesti ir duos Maskvai šiek tiek laiko parodyti, ar ji gerbia pasiūlytas paliaubas Ukrainoje, pranešė diplomatai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek laiko bus duota Maskvai, dar nenuspręsta, o jei paliaubų bus laikomasi, naujos sankcijos apskritai gali būti neįvestos.

Du diplomatai sakė, kad ES lyderiai gali skirti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui savaitę pademonstruoti, kad jis imasi veiksmų spręsti konfliktą, kiti šaltiniai minėjo 72 valandas. Penktadienio popietę Briuselyje turi susitikti valstybių narių pasiuntiniai, kurie, pasak diplomatų, turėtų išspręsti visus likusius klausimus dėl sankcijų.

„Jie nori suteikti galimybę paliauboms“, - sakė vienas šaltinių apie viltis, kad bus įgyvendintas tarp Rusijos ir Ukrainos Minske pasiektas susitarimas.

Kitas diplomatas sakė: „Jei paliaubų bus laikomasi, esama galimybės, kad sankcijos apskritai nebus įvestos“.

Sankcijos Rusijai galėtų būti atšauktos

Rusijai penktadienį tikriausiai bus paskelbtos naujos sankcijos, atsižvelgiant į Maskvos vaidmenį Ukrainos krizėje, tačiau jos galėtų būti atšauktos, jeigu būtų įgyvendintas susitarimas dėl paliaubų, pranešė Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas.

„Būtų protinga vykdyti mūsų planą dėl didinamų sankcijų“, – jis sakė nacionaliniam transliuotojui BBC per NATO viršūnių susitikimą pietų Velse.

„Jeigu bus paliaubos; jeigu (susitarimas dėl paliaubų) bus pasirašytas ir vėliau įgyvendintas – tuomet galėsime svarstyti sankcijų atšaukimą“, – pridūrė Ph. Hammondas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai (3)