Pamokoma istorija: per tiesioginę internetinę transliaciją japonas netyčia supleškino savo namus (Video)  (5)

Tiesioginės internetinės transliacijos metu jo kanalą sekantiems žiūrovams žiebtuvėlio veikimą demonstravęs vyrukas iš Japonijos per neatsargumą padegė savo darbo vietą, o netrukus gaisras išplito ir po visą patalpą – taip tiesioginiame eteryje vyrukas netyčia supleškino savo namus. Nelaime pasibaigusios transliacijos vaizdo įrašas per porą dienų peržiūrėtas daugiau kaip 6 mln. kartų. Ką gi, mokytis geriausia ne iš savo klaidų. Nors kartais jos būna labai skaudžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo medžiagoje užfiksuota, kaip vyras rūkydamas demonstruoja savo internetinio kanalo žiūrovams žiebtuvėlį. Filmavimo (darbo) vietoje aplink jį – šūsnys puikiai liepsnojančių rakandų (iš popieriaus ir pan.)

Prieš vaizdo kamerą mėgindamas papildyti žiebtuvėlį degiosiomis medžiagomis, dalį jų jis išlaistė. Dalis degalais sulietų popierių ir skiaučių atsidūrė šiukšlių maiše, kuriame ir taip netrūko greit užsiliepsnojančių medžiagų.

Staiga demonstracijos metu vyrukas nusprendė į žiebtuvėlį uždegti degtuką (žr. nuo 4:40 min.). Po kelių nesėkmingų brūkštelėjimų užsiliepsnoja ne degtukas, o degalais sulaistytas žiebtuvėlis nelaimėlio rankoje. Šis, žinoma, instinktyviai sviedžia jį šalin, ant grindų, kur apstu popierių ir kitų greit užsiliepsnojančių "gėrybių".

Turbūt iš išgąsčio vyrukas netrukus pasielgia dar beprotiškiau – neužgesintą degtuką išmeta į šiukšlių dėžę (su popieriais ir žiebtuvėlio degalais suvilgytomis skiautėmis). Rezultatas – du gaisro židiniai prie stalo. Viską filmuoja internetinė kamera.

Vyrukas gesina pirmąjį gaisro židinį ant grindų ir visai nemato, kad ugnis įsišėlo šiukšlių maiše. Kai pagaliau pastebi ir degantį šiukšlių maišą, gesinti jį vandeniu iš beveik tuščio buteliuko jau per vėlu. Vyrukas puola į paniką, stveria liepsnojantį maišą, neša prie spintos, pastato į kampą ir mėgina jį gesinti... kartono dėže. Žodžiu, situacija tampa nekontroliuojama...

Vyrukas nusprendžia palikti neužgesintą liepsną ir trumpam išbėga iš kambario. Po keliolikos sekundžių patalpos kampas liepsnoja visu "smagumu" – nieko nepadeda ir du vyruko atsinešti dubenėliai vandens.
 
Visą dramą pamatysite vaizdo siužete. Laimė, vyrukui pavyko ištrūkti iš užsiliepsnojusio kambario. Nors iš pradžių buvo manoma, kad niekas nenukentėjo, Metro rašo, kad po 6 valandų, užgesinus gaisrą, kuris išplito į kitas patalpas, ugniagesiai gretimame bute aptiko apanglėjusį moters kūną.

Atsargiai su ugnimi – neretai užmirštame, kad ji gali būti labai pavojinga.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(35)
(-18)

Komentarai (5)