Neįtikėtina: po avarijos kūdikiui teko sujungti galvą su stuburu (Video)  (0)

Vos 16 mėnesių Jacksonas Tayloras turėjo iškentėti itin sudėtingą operaciją. Jos metu medikai pritvirtino po auto įvykio nuo stuburo atskirtą galvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, lūžis buvo vidinis – tai reiškia, kad galva nebuvo visiškai atskirta nuo kūno. Kaip tikina medikai, sėkminga operacija pavyko tik naujausių medicinos technologijų dėka. Mažylis prieš mėnesį pateko į auto avariją kartu su mama ir seserimi. Smūgio būta tokio stipraus, kad Jacksonui lūžo slanksteliai, jungiantys stuburą ir galvą. Tiesa, medikai tvirtina, kad tai, jog mažylis išgyveno – tikras stebuklas. Mat į jo motinos vairuojamą automobilį kita transporto priemonė rėžėsi važiuodama net 110 kilometrų per valandą greičiu. Po nelaimingo įvykio Jacksonas buvo skubiai nugabentas į Brisbano ligoninę Australijoje, kur jam buvo atlikta net šešias valandas trukusi operacija. Jos metu chirurgas Geoffas Askinas sujungė atgal stuburo slankstelius. Dabar mažylis turi aštuonias savaites praleisti su specialiu įtvaru, kuris neleidžia jam judėti. Tai būtina tam, kad slanksteliai tinkamai suaugtų. Medikai tikisi, kad berniukas galės pasveikti ir gyventi normalų gyvenimą.

„Kaip suprantate, vien tai, kad jis išgyveno, jau yra tikras stebuklas. Ką jau kalbėti apie tai, jog tikimės, kad berniukas visiškai pasveiks ir išvengs negalios“, – sakė gydytojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai (0)