Lyg gimęs trečią kartą: amerikietis išgyveno ir Rugsėjo 11-ąją, ir žudynes Paryžiuje  (0)

Amerikiečiui Matthew – arba labai nesiseka, arba jis yra tikras laimės kūdikis. Kaip pažiūrėsi. Vyras buvo sužeistas per teroristų surengtas žudynes Paryžiaus „Bataclan“ koncertų salėje, tačiau išgyveno. Teroro akto sūkuryje jis buvo atsidūręs ir 2001 m. rugsėjo 11-ąją Niujorke, rašo „The Independent“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

36-erių amerikiečiui Matthew teroristai koncertų salėje Prancūzijoje peršovė koją, tačiau jis apsimetė negyvas ir lėtai išslinko tolyn nuo užpuolikų, kol jie taisėsi savo ginklus.

„Šliaužiau centimetrą po centimetro. Kažkuriuo metu pamačiau išėjimo kampą – jį jau galėjau pasiekti ranka, – pasakojo vyras Prancūzijos leidiniui „Le Monde“. – Sugebėjau už jo užsikabinti vienu pirštu, paskui kitu.“

Iššliaužusį už durų jį pastebėjo du vyrai. „Aš apsimetinėjau negyvu. Staiga pajutau, kaip kažkas mane tempia už rankų. Net nepažiūrėjau aukštyn. Ištariau – o galbūt tik pagalvojau sau tyliai: „Myliu tave, mano angele“, – dramatišką akimirką prisiminė Matthew.

Vienas iš amerikietį traukusių vyrų – „Le Monde“ žurnalistas Danielis Psenny. Jis filmavo iš įvykio vietos bėgančius žmones. Begelbėdamas Matthew taip pat buvo sužeistas – į jį pataikė teroristo kulka.

D.Psenny sakė, kad tą vakarą veikė instinktyviai. „Tiesiog buvo žmogiškas refleksas neleisti mano akyse kažkam mirti – o ir aplinkybės leido imtis veiksmų, – teigė jis. – Jeigu į mane būtų nuolat šaudę, nebūčiau gelbėjęs Matthew.“

Du vyrai pasislėpė D.Psenny bute, kuris buvo visai šalia koncertų salės. Kai atvyko policija ir medikai, jie abu buvo išgabenti į ligoninę.

Matthew vėliau atskleidė, kad tai – jau antrasis jo pabėgimas nuo teroristų. Jis buvo gatvėje prie Pasaulio prekybos centro bokštų dvynių, kai į pirmąjį 2001 m. rugsėjo 11 d. rėžėsi teroristų pagrobtas lėktuvas. 

„Nubėgau tolyn per pusę Manheteno, – sakė jis. – Tačiau tai, ką teko patirti „Bataclan“, buvo tūkstantį kartų blogiau.“

Matthew ir D.Psenny pažadėjo kartu išgerti stikliuką – „arba greičiau visą butelį“ – , kai jie pasveiks nuo šautinių žaizdų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai (0)