Nuostabi istorija: pingvinas kasmet plaukia 8 tūkst. km, prie Rio de Žaneiro – pas savo gelbėtoją, mūrininką Žoao (Video)  ()

Buvęs mūrininkas, o dabar kartais žvejoti jūron išplaukiantis 71-erių Joao Pereira de Souza, gyvenantis Rio de Žaneiro priemiesčio gyvenvietėje, nusilpusį pingviną ant uolų rado dar 2011-aisiais. Bejėgis paukštis buvo išsitepęs nafta ir išsekęs nuo bado. Joao priglaudė leisgyvį magelaninį pingviną ir maždaug savaitę jį slaugė, valė jo plunksnas. Sustiprėjusį pingviną paleido atgal į jūrą, nesitikėdamas dar kada nors jį pamatyti. Tačiau Dindimas (toks pingvino vardas) savo gelbėtoją aplanko kasmet – o pas jį plaukia net 8 tūkst. km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą Dindimas atplaukė praėjus vos keliems mėnesiams po grįžimo jūron – paukštis atplaukė prie salos. Dabar Dindimas su Žoao kasmet praleidžia 8 mėn. – o likusiam laikui (poravimosi metui) iškeliauja į atšiaurią Patagoniją Argentinos ir Čilės pakrantėse. Manoma, kad šitaip neskraidantis paukštis grįždamas pas Žoao sukaria apie 8 tūkst. km.

"Tą pingviną myliu kaip savo vaiką – tikiu, kad ir jis myli mane, - pasakoja laimingas 71-erių brazilas. -

Ši jaudinanti paukščio ir žmogaus bičiulystė užfiksuota ir trumpametražiuose kadruose apie brazilą, kuris iš mirties nagų ištraukė pražūčiai pasmerktą pingviną.

"Prie jo liestis galiu tik aš – daugiau jis niekam neleidžia, - juokiasi buvęs mūrininkas. – Jei kas nors mėgina Dindimą paglostyti, jis įžnybia į ranką. O namie Dindimas įsitaiso man ant kelių, leidžiasi maudomas. Jam patinka, kai šeriu jį sardinėmis ir pakeliu jį nuo žemės."

Ž. Pereira de Souza pasakoja, kad išsekusį pingviną maitino tik žuvimi – taip gyvūnas atgavo jėgas ir galėjo grįžti į jūrą.

Paleistas į jūrą, netrukus pingvinas grįžo ir pas Žoao išbuvo 11 mėn.

"Pirmą kartą ilgam jis išplaukė tada, kai visiškai pakeitė plunksnas – kai užaugo naujos, - prisimena paukščio gelbėtojas. – Visi sakė, kad jis nebegrįš. Aš irgi taip maniau. Tačiau jis sugrįžta. Kiekvienais metais. Ir taip – visus pastaruosius ketverius metus."

"Pas mane atplaukia birželį, o namo, pas saviškius išplaukia vasarį, - pasakoja Žoao. – Tačiau kiekvienais metais jis grįžta vis labiau išsiilgęs ir meilesnis."

Globo TV pingviną išgelbėjusį brazilą kalbinęs biologas bendravardis Joao Paulo Krajewskis sakė nieko panašaus per savo karjerą nei matęs, nei girdėjęs.

"Man atrodo, pingvinas įsitikinęs, kad Žoao – jo šeimos narys, - samprotauja biologas. – Manyčiau, Dindimas savo gelbėtoją laiko pingvinu. Tik gal kiek kitokiu. Pamatęs Žoao, pingvinas pradeda vizginti uodegą – tarsi šuo – ir džiaugsmingai sugagena."

Pingvinai gyvena apie 25-erius metus ir garsėja ištikimybę savo partnerei/-iui – pora lieka kartu iki mirties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(159)
(0)
(159)

Komentarai ()