Pažiūrėkite, kaip gyvena mergina, kuriai būsimas kandidatas į JAV prezidentus pašalino pusę smegenų (Video)  (2)

Būdama maža mergaitė Christina Santhouse kentėjo nuo itin reto sutrikimo – Rasmusseno encefalito. Šis autoimuninės sistemos sutrikimas mergaitei sukeldavo po 150 traukulių per dieną. Mergaitės būklei prastėjant, gydytojai nutarė, kad vienintelis būdas išgelbėti jos gyvybę yra pašalinti dešinį smegenų pusrutulį. Mergaitei sulaukus 8-ojo gimtadienio, gydytojai atliko minėtą operaciją, kuri išgelbėjo jos gyvybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operaciją atliko gydytojas Benas Carsonas, kuris vėliau kėlė savo kandidatūrą JAV prezidento rinkimuose. Radikali operacija, vadinama hemisferektomija, įprastai pacientus palieka gyventi likusį gyvenimą su ribotomis galimybėmis. Viena iš Christinos mokytojų manė, kad ji ateityje galės dirbti tik tokį darbą, kuriame reikėtų atsiliepti telefonu.

Tačiau augdama Christina nepasidavė ir siekė savo tikslų. Operacija atėmė jos kairės pusės motorines funkcijas – ji negalėjo valdyti kairės savo rankos ir prarado regėjimą kaire akimi. Nepaisant to, ji kabinosi į gyvenimą kaip tik galėjo.

Christina išmoko vaikščioti su atrama, tapo mokyklos boulingo komandos kapitone, gavo vairuotojo pažymėjimą, baigė tiek vidurinę mokyklą, tiek koledžą. 2010 metais ji gavo magistro laipsnį kalbos patologijos srityje (kitaip tariant, ji tapo logopede).

Christina pasakoja apie savo sveikatą, operaciją ir po to patirtus sunkumus

Nuo operacijos praėjo lygiai 20 metų, dabar Christinai yra 28 metai. Ji gyvena normalų gyvenimą, kaip ir visi žmonės – ketina pirkti namą, o prieš dvejus metus ištekėjo. Jos vyras Vince‘as Paravecchia sako, kad jis net nežinojo apie jos būklę bent porą mėnesių, kai pora susipažino.

Pati Christina sako, kad jos darbas leidžia grąžinti skolą pasauliui, kuris jai davė tiek daug. Ji sako, kad jei kas atsuktų laiką ir leistų pasikalbėti su savimi, kai jai buvo 7 metai, ji sau pasakytų: „Tu esi stipresnė nei manai. Tavęs laukia sunkūs laikai, tačiau turi savyje rasti stiprybės, o kai jos nepavyks rasti, pažvelk į tuos, kurie supa tave“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(84)
(3)
(81)

Komentarai (2)