Suskaičiavo, kiek pasaulyje yra milijardierių ir kokį turtą jie valdo  ()

Milijardierių skaičius pasaulyje pernai, palyginti su 2015 metais, padidėjo 10 proc. iki daugiau kaip 1,5 tūkst., pareiškė Šveicarijos bankininkystės milžinas UBS ir audito įmonė PwC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Azijoje milijardierių (637) 2016 metais pirmą kartą buvo daugiau negu Jungtinėse Valstijose (563) ir tai visų pirma lėmė Kinijos verslininkų iškilimas, nurodoma UBS ir PwC metinėje ataskaitoje.

Trečioje vietoje atsidūrė Europa, kurioje, UBS ir PwC duomenimis, pernai buvo 342 milijardieriai.

2015 metais sumažėjusi bendra milijardierių grupės kontroliuojamo turto vertė pernai pašoko 17 proc. iki 6 trln. JAV dolerių (5,1 trln. eurų), pažymima ataskaitoje.

Ši grupė, kuriai priklauso 1,542 tūkst. milijardierių, valdo arba iš dalies kontroliuoja įmones, kuriose dirba 27,7 mln. žmonių.

Nors pasaulio turtuolius ir vargšus skirianti praraja visuose žemynuose kelia karštas politines diskusijas, UBS ir PwC įžvelgia vis didėjančią tikimybę, kad milijardierių turtas pasitarnaus nepasiturintiesiems.

„... mūsų skaičiavimais, milijardieriams senstant, 2,4 trln. JAV dolerių (2,1 trln. eurų) jų turto per kitus du dešimtmečius bus perduota ir didelė suma bus skirta filantropiniams tikslams“, – nurodoma ataskaitoje.

Joje taip pat pažymima, kad trys ketvirtadaliai tų, kurie milijardieriaus titulą pelnė tik 2016 metais, yra iš Kinijos ir Indijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()