Rusija vėl apsikvailino „Twitter“ - Gynybos ministerija kaip tikras išplatino nuotraukas iš žaidimo (Video)  (2)

Lapkričio 14-osios rytą Rusijos Gynybos reikalų ministerija savo „Twitter“ ir „Facebook“ paskyrose paskelbė keletą įrašų rusų, arabų ir anglų kalbomis, kuriose teigė demonstruojanti „nepaneigiamus įrodymus“, kad JAV kolaboruoja su ISIS pajėgomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ministerijos nelaimei, aštriaakiai „Twitter“ vartotojai netrukus pastebėjo keletą keistų sutapimų. Prierašas prie vienos Gynybos ministerijos paskelbtos nuotraukos teigia, kad čia matoma, kaip ISIS konvojus išvyksta iš Abu Kemelio 2017-ųjų lapkričio 9-ąją.

Deja, buvo atpažinta, kad iš tiesų tai yra iškirpta detalė iš reklaminio mobiliojo žaidimo „AC-130 Gunship Simulator“ reklaminio video:

Greta sudėjus Rusijos Gynybos ministerijos skelbtą ir mobiliojo žaidimo kadrus, darosi akivaizdu, kad jie yra identiški, ir rusų skelbtuose „nepaneigiamuose įrodymuose“ net matyti dalis teksto „Kūrybinė medžiaga. Tai yra kūrybinio proceso dalis, visas matomas vaizdas gali pasikeisti“ (angl. „DEVELOPMENT FOOTAGE. THIS IS A WORK IN PROGRESS. ALL CONTENT SUBJECT TO CHANGE.“)

Kiti skelbti vaizdai taip pat neatitinka Rusijos skelbiamų datų ir vietos – paaiškėjo, kad vaizdai iš tiesų yra filmuoji 2016-aisiais, Irake. Šiuo metu, Rusijos Gynybos ministerija, žinoma, trina savo pačios pateiktus „įrodymus“, bet tai ne pirmas kartas, kai ši institucija sugaunama pateikiant neteisingus duomenis.

JAV režisieriaus Oliverio Stone’o dokumentiniame filme užfiksuota, kaip Vladimiras Putinas rodo režisieriui kadrus, kuriuos jis nurodo kaip Rusijos pajėgų vaizdus Sirijoje, bet vėliau paaiškėjo, kad tai yra sena medžiaga apie JAV pajėgas Afganistane. Kai į šį incidentą dėmesį atkreipė visas pasaulis, Kremlius paskelbė, kad šiuos duomenis perdavė Rusijos Gynybos ministerija.

Parengta pagal Bellingcat.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(42)
(5)
(37)

Komentarai (2)