Tai ne pokštas: Italijoje vos už 100 eurų galima išsinuomoti pilį (Video)  ()

Kai pamatai, kad pilį Italijoje gali išsinuomoti už 100 eurų, suabejoji, ar prie kainos nepamiršo prirašyti bent vieno nulio. Vos už 100 eurų galima išsinuomoti ne vieną menę, o ištisą pilį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rokaskalenja – tai viduramžių kaimelis centriniame Abrucų regione. Didžiausia vietovės puošmena – senovinė pilis ant kalno.

Rokaskalenjos meras Domenico Giangiordano deda daug vilčių, kad miesteliui, kurio gyventojų skaičius mažėja, gyvybės įpūs renovuota pilis. Vos už 100 eurų tvirtovę galima išsinuomoti šventėms.

„Tai kone arbatpinigiai, – cnn.com sakė D.Giangiordano, dairydamasis į snieguotas Apeninų viršūnes ir tolumoje mėlynuojančią Adrijos jūrą. – Neturime tikslo užsidirbti pinigų. Norime šią unikalią aplinką pasitelkti vietos ekonomikai atgaivinti čia priviliojant klientus, kurie vertina nedideles neįprastas erdves“.

Ši 700 kv. metrų ploto vieta, dar vadinama Pilimi danguje, turi koplyčią, norintiems pilyje iškelti vestuves. Kokteiliams tinka bokštas, o žvakėmis apšviestuose požemiuose galima surengti jaukius verslo priešpiečius ar vakarienę bičiuliams.

Žibintai nušviečia įkalnę, stačius akmeninius laiptus ir vidinius sodus. Bokšteliuose kyšantys balkonai aptverti geležiniais rėmais, o pro siaurus langus matyti apylinkės – idiliška vieta fotosesijai leidžiantis saulei. Nuo pilies regėti žydinčios pievos su besiganančiais galvijais ir augančiais alyvmedžiais.

Cnn.com vietovei negali pagyrų. „Tai taikus rojaus gabalėlis“, – rašo jis apie Rokaskalenją.

O vietos meras prideda: „Pilis daugybę metų buvo apleista, čia ganėsi avys ir miegojo šunys. O pažiūrėkite į ją dabar – tikras brangakmenis“.

Pilį pasieksite tik pėstute – automobiliams palikta vieta kaimelyje. Tiesa, svečiams pageidaujant iki vietos juos nuveš mikroautobusai.

Meras pasiryžęs pagelbėti ir su maistu – pageidaujantiems parūpins vietos produkcijos.

Jei nusileisite į patį kaimelį, greičiau jau jo figmedžiais ir granatmedžiais apaugusiose gatvelėse sutiksite vištų nei žmonių.

Tačiau dabar ramybę skleidžiančio kaimelio gyventojai praeityje patyrė tiek antpuolių, kad vietovė netgi buvo vadinama Mirties slėniu.

Nors Italija – mėgstama turistų kryptis, tačiau Rokaskalenją, nors ir labai gražią, svetimšaliai aplenkia: čia tik keli barai, mažai nakvynės vietų. Kai kurie seni akmeniniai namukai sutvarkyti ir gyvenami, o kiti, deja, apleisti. Jiems ieškoma šeimininkų – toks nekilnojamasis turtas parduodamas už panašiai 20 tūkst. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()