Mokslininkai teigia, kad atsispaudimai yra labai naudingi, bet dar geresnė yra atsispaudimai+ versija (Video)  (1)

Vaterlu Universiteto Kanadoje mokslininkai netikėtai susidomėjo atsispaudimais, bet tikrai ne be reikalo. Šis pratimas yra labai populiarus ir, kaip manoma, labai naudingas. Tačiau ne visi atsispaudimus daro vienodai - egzistuoja kelios skirtingos atsispaudimų versijos. Viena, kurią mokslininkai vadina atsispaudimais+, yra neblogas seno pratimo patobulinimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-02-25 Mokslininkai teigia, kad atsispaudimai yra labai naudingi, bet dar geresnė yra atsispaudimai+ versija (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsispaudimai yra geri tuo, kad juos galite daryti bet kur ir bet kada. Jei norite, galite imti ir dabar pat padaryti kelis atsispaudimus, net jei esate darbe ar mokykloje. Aišku, aplinkinių žvilgsniai bus pilni nuostabos, bet ar tai gali jus sustabdyti?

Atsispaudimai stiprina rankų, krūtinės ir pečių raumenis. Jiems nereikia jokių treniruoklių ar kitos įrangos. Tačiau pastebėsite, kad ne visi žmonės atsispaudimus daro vienodai. Tai pastebėjo ir Kanados mokslininkai, kurie nusprendė pažiūrėti, kurios atsispaudimų versijos yra naudingiausios. Jie pakvietė 20 sveikų vaikinų dalyvauti tyrime. Jie turėjo daryti atsispaudimus, o mokslininkai tyrinėjo jų raumenis. Paaiškėjo, kad visos patvirtintos atsispaudimų versijos yra naudingos, jei tik pratimai yra atliekami taisyklingai. Prasta forma gali baigti pečių skausmais, todėl geriau jau mankštinkitės lėtai ir pradėkite po truputį.

Tiesa, nors visos atsispaudimų variacijos yra naudingos, jų privalumai nėra vienodi. Daugelis žmonių atsispaudimus daro nuo delnų, tačiau kai kurie atsispaudimus daro nuo krumplių. Mokslininkai teigia, kad šis skausmingas treniravimosi būdas stiprina riešus ir dilbio raumenis. Taip yra dėl to, kad šie raumenys turi nuolat susitraukinėti, kad išlaikytų riešo stabilumą. Kai atsispaudimai daromi nuo delno, riešas automatiškai yra stabilus ir užfiksuotas, todėl šie raumenys didesnio darbo nedirba.

Mokslininkai taip pat paminėjo atsispaudimus+. Tai - tie patys seni geri atsispaudimai su papildomu žingsneliu pabaigoje - reikia atskirti mentis. Tai leidžia sutvirtinti serratus anterior raumenį, kuris jungia mentis su šonkauliais. Stiprūs serratus anterior apsaugo nuo traumų sportuojant ir padeda išlaikyti pečių stabilumą.

Beje, mokslininkai pastebėjo, kad ne visi žmonės gerai supranta atsispaudimų privalumus. Jei žaidžiate golfą, tenisą, krepšinį ar kitas sporto šakas, kurioms reikia greitų, stiprių judesių rankomis, atsispaudimai jums tikrai praverstų. Tačiau tai visada reikia atlikti atsargiai - jei nesate užtikrintas, geriau pasikonsultuokite su profesionalais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(38)
(3)
(35)

Komentarai (1)