JAV iškastinis kuras jau vadinamas „laisvės dujomis“ - kodėl? Ar tai koks pokštas?  (0)

Antradienį JAV Energetikos departamentas išplatino oficialų pranešimą spaudai, kuriame cituojami du šios institucijos, atitinkančios Energetikos ministeriją atstovai. Vienas jų gamtines dujas vadino „laisvės dujomis“, kitas - „JAV laisvės molekulėmis“, rašo „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paties pranešimo spaudai tema šiuo atveju Lietuvai nėra nei svarbi, nei įdomi – paskelbta apie plečiamą suskystintų gamtinių dujų terminalą Kvintanos saloje, Teksase. Net ir patys amerikiečiai žurnalistai jį būtų ignoravę, jeigu jų dėmesio nebūtų patraukęs naujas gamtinių dujų įvardinimo būdas.

Cituojamas Energetikos departamento sekretoriaus asistentas iškastinio kuro reikalams Stevenas Winbergas: „JAV eilinius metus išgavus rekordinį gamtinių dujų kiekį džiaugiuosi, kad Energetikos departamentas daro viską, ką gali, kad būtų skatinama efektyvi reguliavimo sistema, leidžianti JAV laisvės molekules eksportuoti į pasaulį“.

Tame pačiame pranešime cituojamas JAV Energetikos sekretoriaus pavaduotojas Markas W. Menezesas: „didėjančios eksporto apimtis iš Freeporto suskystintųjų gamtinių dujų terminalo projekto yra kritiškai svarbus skleidžiant laisvės dujas po pasaulį ir Amerikos sąjungininkams pateikiant prieinamą švarios energijos šaltinį“.

Leidinys „Slate“ nurodo, kad „laisvės dujų“ terminas veikiausiai gimė žiniasklaidai skirtame renginyje, kuriame dalyvavo Energetikos departamento vadovas Rickas Perry. Anksčiau šiais metais R.Perry nurodė padvigubinti gamtinių dujų eksportą į Europą ir pareiškė: „Jungtinės Valstijos ir vėl siunčia savotišką laisvės formą į Europos žemyną. Ir šį kartą ji atkeliauja ne jaunų Amerikos karių, o suskystintų gamtinių dujų pavidalu“.

Renginyje dalyvavęs žurnalistas juokais paklausė, ar suskystintos gamtinės dujos neturėtų būti vadinamos „laisvės dujomis“. O R.Perry atsakė: „manau, kad jūsų pastebėjimas gali būti teisingas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(6)
(-3)

Komentarai (0)