Hedingtono ryklys - nelegaliai namo stoge atsidūręs vandenynų plėšrūnas tapo tikra garsenybe  ()

Lankydamiesi Hedingtono mieste Anglijoje privalote aplankyti vietinę garsenybę - vieno namo stoge įstrigusį ryklį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hedingtonas yra nedidelis miestelis visai netoli Oksfordo. Jis turi pakankamai įdomią istoriją, tačiau dabar greičiausiai nebūtų gerai žinomas nei keliautojams, nei vietiniams anglams. Tiesą sakant, dabar, šiais laikais, Hedingtoną turbūt labiausiai ir garsina viename stoge įstrigęs ryklys.

Tai - žinoma, yra menas. Matote, Hedingtonas yra toli nuo bet kokio vandens telkinio, kuriame galėtų gyventi rykliai. 1986 metais namo savininkas ir vietinis radijo laidų vedėjas Billas Heineas užsakė tokią skulptūrą, kuria papuoštų šiaip jau nuobodoką anglišką namą. Ryklys buvo oficialiai atidengtas rugpjūčio 9 dieną per Atominės bombos numetimo ant Nagasakio metines. Skulptūros dizainą sukūrė menininkas Johnas Buckley, o ją pagamino Antonas Castiau. Ryklys yra tokia labai jau savotiška protesto prieš branduolinius ginklus ir net energetiką forma.

Įdomu tai, kad ryklys buvo pastatytas be vietinių institucijų leidimo. Oksfordo miesto taryba iš karto ėmė reikšti nepasitenkinimą, kad ryklys yra nesaugus ir negražus, darkantis priemiesčio išvaizdą. Oksfordas norėjo išsaugoti skulptūrą, nes ją mėgo žmonės, bet norėjo ją perkelti į vietinį baseiną. Galiausiai, 1992 metais buvo priimti sprendimai, leidę įteisinti Hedingtono ryklį.

Nors ryklys yra pagamintas iš stiklo pluošto, jis vis tiek sveria apie 200 kg. Skulptūros aukštis siekia 7,6 m. 2007 metais ryklys buvo atnaujintas, nes tuo metu atrodė gana prastai ir vėl ėmė trukdyti vietiniams gyventojams. Dabar namas yra nuomojamas keliautojams, o ryklys yra vietinė žvaigždė. Žmonės iš tikrųjų keliauja į Hedingtoną, kad tik pamatytų šią skulptūrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai ()