„The Who“ vokalistas pareiškė, kad šis dalykas, kurį tikrai naudojate ir jūs, naikina žmogaus smegenis (Video)  (2)

Roko grupės „The Who“ vokalistas Rogeris Daltrey apie kai kuriuos dalykus turi labai stiprią nuomonę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų dainininkas, dainų autorius ir vienas iš roko grupės „The Who“ įkūrėjų Rogeris Daltrey norėtų, kad internetas pranyktų. 1944 metais gimęs muzikantas ir anksčiau yra reiškęs kontroversiškas nuomones, bet šįkart jis užsipuolė vieną iš tų išradimų, kuris iš tikrųjų pakeitė pasaulį. Žinoma, didžiausiais „The Who“ šlovės laikais interneto dar nebuvo ir nesunku suprasti, kad Daltrey yra seno kirpimo žmogus. Tačiau jo pasisakymas portale „Coda Collection“ skamba kaip perspėjimas.

Daltrey šiame interviu palietė ne vieną temą. Pavyzdžiui, muzikantas turėjo pagalvoti, kaip „The Who“ atrodytų kaip nauja grupė dabar. Tikriausiai nelabai kaip, nes Daltrey prisistatė kaip „didžiausias interneto nekentėjas“.

Daltrey teigė, kad nuo pat pradžių nematė, ką gero gali duoti internetas. Ir savo nuomonės su metais ji nepakeitė. „Jei nepasisaugosime, jis tikriausiai užbaigs mūsų civilizaciją“, teigė britų dainininkas.

„Taip, jis labai patogus. Jis naikina mūsų planetą ne vienu būdu“, dėstė Daltrey. Jis teigė, kad internetas žaloja žmogaus smegenis ir visuomenę. Daltrey nuomone, kuo greičiau internetas subyrės, tuo geriau. Taip Daltrey dėstė internetinėje platformoje, kurios kuriamas turinys yra prieinamas ir per „Amazon“, ir kuri iš praeities traukia daug įdomaus turinio apie klasikinį roką.

 

Tačiau Daltrey nėra vienintelis taip manantis. Internetas ir socialiniai tinklai jau pasiėmė labai daug mūsų privatumo. Jūsų pomėgiai nebėra tik jūsų ir juos tikriausiai dažnai matote reklamose. Timas Berners-Lee, WWW išradėjas, 2019 metais teigė, kad žmonijai reikia kontrakto, kuris padėtų išvengti skaitmeninės distopijos. Interneto tėvas teigė, kad būtina apsaugoti žmonių privatumą.

 

Ir privatumas nėra vienintelė problema. Internetas taip pat tapo netikrų naujienų, manipuliacijos ir ekstremistinių grupuočių susitelkimo vieta. Daug į internetą perkeltų valstybinių ir privačių organizacijų sistemų tapo pažeidžiamomis, o ir autorinių teisių apsauga lieka neišspręstas klausimas.

Kita vertus, internetas tikriausiai turi daugiau privalumų nei trūkumų. Tai tėra infrastruktūra. Kaltinti internetą dėl pasaulinių problemų būtų tas pats, kas kelių kaltinimas dėl chuliganiškų vairuotojų elgesio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai (2)