[Žinios trumpai] Štai pavyzdys Rusijai kaip reikia protestuoti – Prancūzijos Korsikos saloje kilo riaušės: Molotovo kokteiliais padegti vyriausybės pastatai (Video)  (4)

Protestai Prancūzijai priklausančioje Viduržemio jūros saloje Korsikoje vakar peraugo į smurtą, kai nacionalistai susirėmė su policija, sužeisti mažiausiai penki riaušių policijos pareigūnai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijoje kilo chaosas, šimtams protestuotojų susirėmus su policija Korsikos salos mieste Bastijoje. Nacionalistų protestuotojai vakar popiet išėjo į gatves, vietinių pykčiui sustiprėjus po panašaus smurto praėjusią savaitę trečiadienį.

Protestuotojai pareikalavo atsako po to, kai prieš vienuolika dienų kalėjime buvo užpultas nacionalistų veikėjas ir Korsikos separatistas Yvanas Colonna. Po išpuolio Colonna ištiko koma. Tai sukėlė pyktį tarp vietinių, kurie jį laiko kovos už nepriklausomybę didvyriu.

Prieš riaušes, apie 10 000 žmonių dalyvavo taikiose eitynėse Bastijoje, remiančiose Colonną. Protestuotojai iškėlė plakatus, vadindami išpuolį Prancūzijos valstybės sankcionuota žmogžudyste.

Protestuotojai net įsiveržė ir padegė Viešųjų finansų departamentą. Reaguodama į Molotovo kokteilius policija į demonstrantus paleido ašarines dujas.

 

Televizijos kanalo „France 3 Corse“ teigimu, „per smurtinius incidentus buvo sužeisti šeši žmonės“, įskaitant penkis riaušių policijos pareigūnus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(2)
(2)

Komentarai (4)