Programišiai įvykdė didžiausią istorijoje kriptovaliutų vagystę  ()

Antradienį vėlai vakare „Ronin“ tinklas atskleidė, kad programišiai iš „Ronin“ blokų grandinės ir jos pagrindu veikiančio „Axie Infinity“ vaizdo žaidimų tinklo pavogė maždaug 625 mln. dolerių vertės kriptovaliutų. Manoma, kad šis įsilaužimas yra didžiausia kriptovaliutų vagystė istorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsilaužimas įvyko kovo 23 d. – tačiau buvo aptiktas tik antradienį, teigiama „Ronin Network“ internete paskelbtame paaiškinime. Įsilaužėliai pasisavino apie 173 600 eteriumo – antros pagal populiarumą kriptovaliutos po bitkoino – ir 25,5 mln. USDC, susietų su JAV doleriu.

Įsilaužėlių kriptovaliutų piniginė, kurią galima peržiūrėti svetainėje „Etherscan“, rodo, kad didžioji dalis lėšų nėra pajudinta – tačiau yra įrodymų, kad įsilaužėliai keliais sandėriais bando perkelti nedideles kriptovaliutų sumas.

„Axie Infinity“ leidžia žmonėms uždirbti kriptovaliutas žaidžiant žaidimus.

Maždaug 35 proc. „Axie Infinity“ lankytojų srauto praėjusiais metais buvo iš Filipinų, kur žaidimas išpopuliarėjo kaip būdas užsidirbti pinigų per pandeminius karantinus. AFP neseniai pranešė apie Filipinuose gyvenantį vyrą, kuris, dirbdamas turinio moderatoriumi, per mėnesį uždirba nuo 150 iki 200 JAV dolerių – t. y. maždaug pusę savo mėnesinio atlyginimo.

Įdomu, kad vogtą kriptovaliutą stebintys žmonės pastebėjo, jog dalis jos keliauja per tradicines kriptovaliutų biržas. Toks žingsnis labai neįprastas, nes tradicinės biržos teoriškai gali įšaldyti lėšas ir neleisti kriptovaliutos iškeisti į dekretinę valiutą (dekretu išleistus valstybinius popierinius pinigus, nepadengtus aukso atsargomis).

 

Dažniausiai įsilaužėliai naudojasi tokiomis paslaugomis kaip „Tornado Cash“, kuri yra eteriumo „maišytuvas“, apsunkinantis atsekimą, iš kur pinigai atsirado. Sausį iš „Crypto.com“ pasisavinę 34 mln. dolerių vertės kriptovaliutas, programišiai lėšoms „išplauti“ panaudojo būtent „Tornado Cash“.

Parengta pagal „Gizmodo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()