[Žinios trumpai] Japonijoje mirė seniausias pasaulio žmogus – kai gimė ši moteris, broliai Wrightai dar tik ruošėsi pirmajam skrydžiui lėktuvu (Video)  ()

Ši moteris buvo seniausia patvirtinta japonė ir antras pagal amžių pasaulyje patvirtintas asmuo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonė Kane Tanaka, kaip manoma, buvo seniausias žmogus pasaulyje, mirė sulaukusi 119 metų ir 107 dienų amžiaus, pirmadienį pranešė visuomeninis transliuotojas NHK.

Tanaka gimė 1903 m. sausio 2 d. – brolių Wrightų pirmojo valdomo skrydžio varikliu varomu lėktuvu metais (tai įvyko tų pačių metų gruodžio 17 d.) – 2019 m. ji buvo patvirtinta Gineso rekordų knygoje kaip seniausias gyvas žmogus.

Ji mirė nuo senatvės ligoninėje Fukuokos mieste, vakarų Japonijoje, balandžio 19 d., pranešė NHK. NHK sakė, kad per savo gyvenimą ji nevalgė šokolado ir gazuotų gėrimų.

Trumpa Tanaka biografija

 

Tanaka gimė Kane Ota vardu 1903 m. sausio 2 d. Wajiro kaime (dabar Higashi-ku dalis, Fukuoka), pietinėje Kyushu saloje.

1922 m. Kane ištekėjo už savo pusbrolio Hideo Tanakos, su kuriuo susilaukė dviejų sūnų ir dviejų dukterų. Pora taip pat įsivaikino savo dukterėčią, antrąją Hideo sesers dukrą. Pora dirbo parduotuvėje, prekiaujančioje shiruko ir udon makaronais.

Kane vyras vėliau buvo pašauktas į Japonijos kariuomenę, kurioje tarnavo 1937–1939 m.; vienas iš jos sūnų buvo paimtas į nelaisvę Antrojo pasaulinio karo pabaigoje kaip karo belaisvis ir buvo laikomas Sibire, kol buvo paleistas ir grįžo namo 1947 m.

 

Po Antrojo pasaulinio karo pora toliau dirbo parduotuvėje. Kane pasitraukė iš darbo jų parduotuvėje, būdama 63 metų. Jos vyras mirė 1993 m., sulaukęs 90 metų, po 71 metų santuokos.

Kane gyveno slaugos namuose Higashi-ku mieste, Fukuokoje nuo 2018 m. rugsėjo mėnesio ir, kaip pranešama, per savo 118-ąjį gimtadienį buvo geros sveikatos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()