[Žinios trumpai] Niekas nenori žaisti už Mordorą. Rusijos didmeistriai bėga iš šalies  ()

Nuo Rusijos karinės invazijos į Ukrainą pradžios, rusų sportininkai tėvynėje jaučiasi nesaugiai. Rusijos šachmatininkai nenori žaisti po savo šalies vėliava.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai ankstų vasario 24-osios rytą Rusija, nepaskelbusi karo, klastingai įsiveržė į Ukrainą, Rusijos sportininkai reagavo skirtingai. Kai kurie jų atvirai remia kruviną maniaką Putiną visuose jo nusikalstamuose veiksmuose, bet dauguma tyli, bijodami valdžios persekiojimo. Tačiau tarp jų yra ir tokių, kurie smerkia karą  ir todėl paliko Rusiją.

Remiantis pagrindine pasaulio šachmatų svetaine Chess.com, septyni Rusijos didmeistriai į savo tėvynę grįžti neketina.

Po šių metų, vasario-kovo mėnesiais vykusių, FIDE Grand Prix turnyrų į Rusiją negrįžo didmeistriai Dmitrijus Andreikinas, Vladimiras Fedosejevas ir Aleksandras Predko. Šaltinio teigimu, Andreikinas šiuo metu yra Šiaurės Makedonijoje, Predko – Uzbekistane, o Fedosejevas Ispanijoje, prie jo prisijungė Kirilas Alekseenko. Po dalyvavimo Belgrade turnyre maskvietis Aleksejus Sarana taip pat nusprendė likti Serbijos sostinėje. Nikita Vitiugovas nusprendė likti Ispanijoje. Pasaulio šachmatų čempionė rusė Aleksandra Kosteniuk taip pat artimiausiu metu neplanuoja grįžti į Maskvą.

 

Visi išvardinti didmeistriai, norėdami dalyvauti tarptautiniuose turnyruose, Rusijos vėliavą pakeitė į FIDE vėliavą. Tačiau tai toli gražu ne galutinis sportininkų, atsisakiusių varžytis po Rusijos vėliava, sąrašas. Yra daugiau ir ne tik  šachmatuose.

Primename, kad pagrindinė šachmatų svetainė pasaulyje Chess.com Rusijos Federacijoje buvo užblokuota. Draudimo priežastis: straipsniai apie karą Ukrainoje rusų kalba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()